Har store ambisjoner som trener

Landets yngste: Med sine 19 år er Ole Martin Nesselquist etter alle solemerker landets yngste A-lagstrener. Unggutten legger ikke skjul på at han har store ambisjoner som trener. Begge foto: Geir A. Carlsson

Landets yngste: Med sine 19 år er Ole Martin Nesselquist etter alle solemerker landets yngste A-lagstrener. Unggutten legger ikke skjul på at han har store ambisjoner som trener. Begge foto: Geir A. Carlsson

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ole Martin Nesselquist (19) tok sitt første trenerkurs i en alder av 13 år. Nå seks år senere går han inn i sin første sesong som A-lagstrener.

DEL

Mossingen skal styre Trosvik-skuta kommende sesong.
– Trosvik har tatt en sjanse ved å ansette meg. Det mener jeg faktisk. Men jeg lover at jeg skal gjøre alt for å vise at valget var rett, sier 19 år gamle Ole Martin Nesselquist.

Bestemte seg tidlig

Det var 10. september i fjor at tenåringen ble spurt om han kunne tenke seg å bli ny A-lagstrener i Trosvik.
– Det tok ikke lang tid før jeg takket ja. Jeg synes dette virket kjempespennende og gleder meg bare til fortsettelsen, sier Nesselquist, som allerede i ung alder bestemte seg for å bli fotballtrener.

Besøkt toppklubber

I 2008 tvang en stygg skade ham til å legge fotballskoene på hylla. Som et resultat av dette satset han i stedet mer på karrieren som trener.
De seneste årene har Nesselquist hatt trenerjobber i Moss og Kvik Halden. I tillegg har han besøkt flere toppklubber i inn- og utland for å skaffe seg trenerkompetanse. Blant annet har Strømsgodset, Stabæk, Rosenborg, Molde og Nottingham Forest hatt besøk av Nesselquist.

Les også: Sarpsborg 08 vant cupen

Forstår skepsisen

Han gleder seg stort til å ta fatt på oppgaven i Trosvik.

– Hva blir din største utfordring?
– Jeg er komfortabel med at jeg kun er 19 år. Men en av utfordringene mine blir å få spillerne til å bli det samme. Det er naturlig at enkelte kan være skeptiske, selv om det ser ut til at det har gått bra foreløpig, sier 19-åringen og får støtte av 30 år eldre Arild Andreassen. Veteranen er klar for et nytt år som keepertrener i klubben.

– Ole Martin var faktisk en av årsakene til at jeg valgte å fortsette. Jeg synes dette her er et spennende valg av Trosvik. Og allerede nå har han bevist at han er fotballfaglig dyktig, sier Andreassen.

Har store ambisjoner

19 år gamle Nesselquist lover et brennende engasjement og mener han selv er en trener som fort kan oppfattes som unorsk i stilen.
– Jeg tror nok jeg i snitt bruker ti timer på jobben i Trosvik. Jeg synes det er flott at klubben har gitt meg denne muligheten. Jeg brenner for fotball, og har helt klart ambisjoner om å bli trener på toppnivå i mange år, sier Nesselquist.

– Milevis unna

Trosvik rykket som kjent ned, og skal spille i 4. divisjon neste sesong. I «Tiffarnas» sportsplan heter det at klubben vil etablere seg i 3. divisjon.

– Vi er langt unna å klare det for øyeblikket. Vi er helt nød til å bli bedre på de grunnleggende tingene. I fjor slapp laget inn altfor mange mål, og senest i romjulscupen ble det gjort feil som ikke engang hører hjemme på 6. divisjonsnivå, sier den ambisjonsrike treneren.

– Samtidig er det ingen tvil om at vi har et stort potensial. Laget er ungt, og målet er å satse videre på ungdomslinja. Vi vil gjerne være med på å produsere fremtidige FFK-spillere også, fortsetter Nesselquist. Med seg får han Claes Hermansen som assistenttrener.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags