– Det var 380 som stilte til start totalt på 3 km, 5, km og halvmaratonet, samtidig som vi hadde 64 barn til start på barneløpet og det skal vi være fornøyd med, sa løpsleder Ulf Reffsgård da løpet var ferdig.
Fredrikstad-løpet ble arrangert for 19 gang, og i år igjen var det mange som ville være med på festen.

– Vi er veldig fornøyd med at så mange deltar. Vi har bygd opp dette løpet over mange år og vi prøver hele tiden på å gjøre det bedre, fortsetter den fornøyde løpslederen.

Se stort bildegalleri fra løpet her.

64 barn stilte til start på det 500-meter lange barneløpet, det er noe som gleder Reffsberg stort.
– At så mange barn er med viser at det er behov for slike arrangement når det er løp for de voksne. Mange har med seg barna sine og vi legger opp barneløpet slik at de kan være med på det før de starter sitt eget løp, forteller Reffsberg.

Vant med 2 minutter

Årets vinnere av halvmaratonet kom fra SK Vidar og Fana.
– Det her var veldig gøy. Det er en flott løype med litt stigning som gjør at det blir litt variasjon og det passer med bra, sa årets vinner på herresiden Harald
Solhaug Næss.

Han kom inn på tiden 1.10.50, og vant med det med over 2 minutter på annenmann.
– Jeg ledet så å si hele veien, det var en som prøvde å vinne 100-meteren her borte, men etter det var det jeg som var i tet, sier Næss om selve løpet.

Det er første gang jeg deltar her og det frister til gjentagelse

Han trener mye på denne distansen, og selv med seier var ikke dette hans beste løp.
– Det er første gang jeg deltar her og det frister til gjentagelse. Jeg er et par minutter bak min personlige rekord, men jeg har ikke lada opp til dette heller, avslutter den fornøyde seierherre.

Fant en god rygg

Vinner av årets dameklasse ble Pernille Thomassen fra Fana.
– Det var utrolig deilig å vinne. Jeg har vært småsyk så jeg var usikker på om jeg kom til å klare målet mitt på 1.21.30 og så løp jeg inn på 1.20.43 noe som er ny personlig rekord så akkurat nå er jeg utrolig fornøyd.

Se stort bildegalleri fra løpet her.

Hun fikk god drahjelp underveis i løpet, noe som gjorde at hun holdt helt inn.
– Jeg var grådig sliten etter 15 km, men sånn er det jo alltid. Før start snakket jeg med en annen som ville løpe på rundt 1.20 så jeg tenkte å henge meg på han. Det er jo ikke så mye folk rundt i løypa så det hjalp og ha en god gruppe å løpe med, avslutter årets vinner av dameklassen.