– Dette er ikke vårt ansvar!

Erlend Wiborg (Frp) mener kommunen ikke kan bruke flere skattepenger for å rydde opp i økonomien til Moss Fotballklubb.

Erlend Wiborg (Frp) mener kommunen ikke kan bruke flere skattepenger for å rydde opp i økonomien til Moss Fotballklubb.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Det er uaktuelt å bruke skattebetalernes penger for å redde Moss Fotballklubb, sier Erlend Wiborg.

DEL

Moss FK trenger sårt økonomisk støtte, men lokale politikere i Moss nekter å bruke kommunens penger til å redde fotballklubben.
– Det som gjør meg frustrert som politiker er at vi i kommunen ikke har fått riktig informasjon fra klubben. Vi har gang på gang fått beskjed om at klubben er på rett spor og har redusert gjelden og at ting vil ordne seg, men nok en gang viser det seg at det inntrykket ikke stemmer, sier Erlend Wiborg (Frp).

Har gjort mye for MFK

Tage Pettersen (H) er klokkerklar på at MFKs økonomiske krise ikke omhandler Moss kommune.
– Jeg har ikke noe grunnlag for å si at vi er ført bak lyset på noen som helst måte av Moss FK. Men dette er heller ikke et problem for Moss kommune. Vi har gjennom to-tre år virkelig gitt Moss FK en håndsrekning, spesielt med tanke på stadion, for å tilfredsstille kravene i norsk toppfotball, men dette er ikke en primæroppgave for kommunen. Jeg håper klubben finner en løsning, men den må de finne på egen hånd, sier Pettersen.

Del på Facebook


Selv om Erlend Wiborg ikke ønsker å bruke av kommunekassen for å redde Moss Fotballklubb, håper han inderlig at de unngår det verst tenkelige.
– For å si det sånn. Denne situasjonen er utrolig trist for Moss by. Alle de av oss som er glad i MFK ønsker klubbens beste. Jeg håper klubben klarer å finne en løsning, men da må de først være ærlige med omverdenen, sier han.

Uaktuelt med kommunens penger

Nå ser det imidlertid ut til at Geir Henæs og MFK har lagt alle kortene på bordet. I den omtalte pressemeldingen skriver de at de sårt trenger hjelp for å overleve.
– De har ikke spilt med åpne kort og da er det vanskelig for kommunen å forholde seg til det. De har en betydelig jobb med å gjenreise tilliten til aktørene rundt klubben, og jeg håper de klarer det og finner en løsning, sier han og gjentar seg selv:
– Å bruke kommunens penger er imidlertid uaktuelt!
Moss Avis forsøkte gjentatte ganger i går å komme i kontakt med ordfører Paul-Erik Krogsvold (Ap) for en kommentar, uten å lykkes.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags