Gå til sidens hovedinnhold

– Dette er en drømmejobb

Artikkelen er over 7 år gammel

Han var i sin tid med på å etablere Plankehaugen, og har de siste sju årene jobbet som ungdomstrener i Vålerenga. Nå blir Gressvik-gutten Aleksander Olsen (29) Oslo-klubbens nye utviklingssjef.

Aleksander Olsen (29) har alltid satt seg høye mål. Da han var bare 22 år gammel ble han innlemmet som trener i Vålerengas elitesatsing, samtidig som han utdannet seg som kamp- og spilleranalytiker på Norges Idrettshøgskole. Siden da har Gressvik-gutten steget stødig i gradene.

I august i år tok han over som sportssjef ved Wang toppidrettsgymnas i Oslo, og i dag kom meldingen om at Olsen tar over som utviklingssjef i Vålerenga.

– Dette er noe som står veldig sterkt for meg. Det er vel ingen høyere stilling jeg kunne hatt i denne klubben, med unntak av A-trener. Så sånn sett er dette en drømmejobb, sier Olsen.

LES OGSÅ: FFK-patriot i fiendens tjeneste

Tøff prosess

Den siste tiden har Olsen jobbet som trener for Vålerengas rekruttlag, med ansvar for ungdomsgruppen, i tillegg til å gjøre analyser for eliteserielaget.

Nå han nå tar over jobben til Andrea Lomberto, som har gått til Rosenborg, er det med stor respekt for arbeidsoppgaven som venter ham.

– Jeg tramper ydmykt inn i stillingen. Jeg skal være den første til å innrømme at vi har vært gjennom en tøff prosess, og det er fortsatt noen løse tråder vi må få på plass, sier Olsen.

– Men jeg har gått i god lære hos Andrea, og jeg har fått med meg en god høyrehånd i Thomas Hasselgren, som har lang erfaring fra svensk fotball, legger han til.

Hasselgren vil ta seg av den daglige ledelsen av de yngre spillerne, i alderen 12 til 16 år, mens Olsen vil fokusere på juniorene.

– Segmentet juniorlag til a-lag er det jeg vil ha mest trykk på i det daglige, forklarer Gressvik-gutten, som fortsetter å lede Vålerengas rekruttlag.

– Totalansvaret ligger på meg

Olsen vil ha nok å henge fingrene i, når han nå trer inn i sin nye rolle i Vålerenga.

– Jeg har ansvaret for spillfilosofi, spillerutvikling, treningsfilosofi, treningsmetodikk og utdanning av trenere. Totalansvaret ligger på meg, forteller 29-åringen.

Men selv om han gjør god karriere i Vålerenga, er det ikke tvil om hvilken klubb som står Olsen nærmest.

– De fleste har jo rødt blod, og jeg er en av dem. Så hjertet mitt tilhører Fredrikstad, avslutter han.

LES OGSÅ: – Drømmen er å få trene FFK

Kommentarer til denne saken