Ane satte verdensrekord

Ny verdensrekord: Sandvolleyball i 26 timer og fem minutter lyder den nye verdensrekorden på. Ane Spurkeland er en av fire jenter som deltok i rekordforsøket. arkivfoto: Geir a. carlsson

Ny verdensrekord: Sandvolleyball i 26 timer og fem minutter lyder den nye verdensrekorden på. Ane Spurkeland er en av fire jenter som deltok i rekordforsøket. arkivfoto: Geir a. carlsson

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ingen andre i verden har spilt volleyball i sanden sammenhengende like lenge som Ane Spurkeland (21).

DEL

Sammen med tre andre jenter satte Labråten-jenta nylig verdensrekord i sammenhengende beachvolleyballspilling.
De fire jentene ga seg etter 26 timer og fem minutter. Da var den gamle rekorden slått med en snau halvtime.
– Målet var å holde på i 30 timer, men da vi hadde slått den gamle rekorden var vi rett og slett så lei at vi bare ga oss, forklarer Spurkeland som neste år vil finne navnet sitt i 2016-utgaven av Guinness rekordbok – vel å merke dersom ingen prøver å slå den ferske rekorden i løpet av kort tid.

Ville markere jubileet

Det var i regi av Sunnfjord Folkehøgskule at Spurkeland ble med på verdensrekordforsøket.
– Jeg gikk på skolen for to år siden. De ringte meg en dag og lurte på om jeg ville være med å sete verdensrekord i volleyballspilling. Skolen feirer 150 år i år og derfor ønsket man å gjøre noe spesielt, sier Spurkeland.
– Hva tenkte da du ble spurt om å være med?
– At dette var uaktuelt. Jeg visste det ville bli et slit. Men etter noen få minutter i tenkeboksen ble jeg med likevel.
– Angrer du?
– Ikke nå. Det er mye morsommere nå i ettertid enn hva det var underveis, sier Spurkeland.

Tungt på natten

21-åringen, som til daglig studerer undervannsteknologi ved høgskolen i Bergen, har spilt volleyball i mange år. Karrièren startet hun i Kolberg før hun senere satset på sandvolleyball. Nå spiller hun for Bergensstudentenes Allianseidrettslag (BSI) som er å finne på nest øverste nivå i seriespillet.
– Tenkte du noen gang underveis i rekordforsøket at dette ikke ville gå?
– Nei, men flere ganger underveis tenkte jeg på hva i all verden jeg hadde gitt meg ut på. Det var spesielt tungt mellom 01.00 og 04.00 – timer man normalt sett sover. Etter hvert merket man det også godt i knærne, forklarer Spurkeland.

Fikk korte pauser

Ettersom det ble spilt sandvolleyball var det ikke lov til å bytte spillere underveis. Dermed måtte Ane og hennes makker Ingvild Gilje stå distansen ut.
– Det var også to guttelag som spilte på en bane ved siden av oss. De måtte gi seg etter snaut 19 timer, sier Spurkeland.
– Ble det noen pauser underveis i spillingen?
– Man bytter side for hvert sjuende poeng. Da hadde vi tolv sekunder på oss til å kaste i oss litt mat og drikke. I tillegg opparbeider du deg en pause på fem minutter for hver time du spiller. Vi spilte to timer og tok en ti minutter lang pause i stedet.
– Hva er ditt tips til de som vil slå rekorden du nettopp har vært med på å sette?
– Ikke gjør det!

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.