Haugerud, som endte på 7. plass i seriespillet er for første gang i klubbens historie kvalifisert til sluttspillet. Derfor hadde de aller fleste trodde at Slevik skulle gjøre kort prosess i kvartfinaleserien som spilles best av fem.

Med ett(!) sekund igjen på klokken avgjorde bortelaget til sin fordel.

Var spillemessig best

Selv med fire mann ute, og flere roteringer i rekkene, tok Slevik oppskriftsmessig ledelsen. Christoffer Hansen sendte vertene i føringen før det var spilt to minutter. Samme mann doblet ledelsen etter åtte spilte minutter, før Haugerud reduserte på en av sine første muligheter. 2–1 var også stillingen etter 1. periode.

Frem og tilbake

Hjemmelaget fikk en real kalddusj tidlig i andre periode, da gjestene hamret inn et langskudd. Like etterpå tok derimot Slevik på nytt ledelsen ved Ryan Hallden. Slevik hadde nok av sjanser, men slurvet i de avgjørende fasene eller ble stoppet av Haugeruds keeper som hadde opptil flere kanonredninger. Fem minutter før pause utlignet nok en gang gjestene, før Slevik igjen tok ledelsen ved William Andersson.

Intenst til siste slag på ballen

Slevik økte til 5–3 ved Thomas Stræte på straffeslag. Kun sekunder senere klippet Sleviks keeper ned en motstander i målfeltet, og fikk en ti minutters utvsining. Straffen scoret gjestene på, og utlignet kun minutter senere. Dermed var det 5–5 med ti minutter igjen.Slevik fortsatte å være det førende laget, skapte masse sjanser, og med seks minutter igjen tok vertene ledelsen på nytt. Men med under minuttet igjen utlignet Haugerud til 6–6.

Og vondt ble det til verre for Slevik. Med ett sekund igjen satte gjestene inn vinnermålet. Om ballen var inne eller ikke før sluttsignalet gikk er fortsatt diskutabelt.

-Fra mitt ståsted ser det ikke ut til at den ballen var inne, men det er han som er dommeren så det får jeg ikke gjort noe med. Jeg får bare stole på at han vet hva han driver med, sa Sleviks trener Johnny Petersen etter kampen.

Skuffede seriemestere

Etter kampen ble Slevik hedret for å ha vunnet seriespillet, men få av spillerne så ut til å kunne nyte øyeblikket. Sleviks kaptein Thomas Stræte, som forøvrig ble hyllet for å ha spilt sin 75.landslagskamp, var særdeles skuffet etter kampen.

-Det er helt forferdelig dårlig. Vi har bare oss selv å skylde. Vi flyr rundt på 70% hele kampen, det vinner man ikke kamper av, fortalte Stræte.

Dårlige holdninger

Historisk sett er det ikke fryktelig overaskende at de overlegne lagene gjør en dårlig første kamp i sluttspillet. Johnny Petersen måtte innrømme at tapet var en strek i regninga.

-Til syvende og sist handler dette om holdninger. Vi går ut i hallen og forventer at alt skal ordne seg, men det gjør det ikke. Jeg var ikke overasket over at vi skulle gjøre en dårlig kamp, men at vi gjør en så dårlig kamp overasker meg, forklarte Petersen.

Ikke urolig for videre avansement

Neste kamp i "best av fem"-serien i kvartfinalen spilles allerede på lørdag. Petersen er ikke stresset for videre avansement i NM-sluttspillet.

-Dette er ikke en kjempekrise. Vi kommer ikke til å tape to kamper til mot det laget her. Vi skal ta en prat på trening imorgen, og så får vi ta dette som en lærepenge, avsluttet Petersen.

 

Slevik - Haugerud 6 - 7

NM Kvartfinale Første Kamp

Gressvikhallen, Tilskuertall: 102

1.periode:

1-0 Christoffer Hansen 01:45

2-0 Anders Hansen 08:40

2-1 Andreas Lindberg 11:37

2.periode:

2-2 Emilio Garcia 24:33

3-2 Ryan Hallden 25:09

3-3 Thomas Jhle 35:07

4-3 William Andersson 36:38

3.periode:

5-3 Thomas Stræte 45:33

5-4 Thomas Jhle 45:39

5-5 Andreas Lindberg 47:05

6-5 Frikk Svendsen 53:41

6-6 Thomas Jhle 59:12

6-7 Magnus Sivertsen 59:59