Einarsson stakk direkte og vant

Vant: Snorri Einarsson tar Øyvind Moen Fjeld i spurten, etter at de to hadde gått alene i teten nærmest fra start av i den 64 km lange løypa.alle foto: terje antonsen

Vant: Snorri Einarsson tar Øyvind Moen Fjeld i spurten, etter at de to hadde gått alene i teten nærmest fra start av i den 64 km lange løypa.alle foto: terje antonsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Snorri Einarsson spurtet inn til seier, men det var Petter Northug svermen av unger forfulgte etter målgang.

DEL

Forresten ikke bare unger, men også damer opp i 40-årene himlet med øynene for et navntrekk, for ikke å snakke om en selfi, sammen med 29-åringen fra Framverran i Mosvik. Og Northug tok seg god tid, slik at de fleste ble fornøyd.

Rundt 160 rulleskiløpere i alle aldersklasser stilte til start i søndagens langløp fra Kongstenhallen. Omtrent like mange deltok i sprintrennet rundt Cicignon lørdag.

Godt med publikum var det også, selv om vi kanskje hadde ventet enda flere.

Taktisk trekk

Kjente navn som Tord Asle Gjerdalen, Øystein «Pølsa» Pettersen, Johan Olsson og Jørgen Aukland dukket aldri opp til start.

Det gjorde derimot Petter Northug, pluss en fyldig tropp fra Team Santander med Anders Auland i spissen.

Langløp på rulleski blir litt som langløp på snø, og heller ikke ulikt fellesstart på sykkel.

Taktikken underveis betyr mye, og det skulle vise seg at gjengen fra Santander lyktes til fulle.

Allerede kort etter start i den 64 km lange løypa stakk Santander-duoen Snorri Einarsson og Øyvind Moen Fjeld. Trekket viste seg å holde til mål.

Bremset feltet

Bak i hovedfeltet gjorde de andre løperne på laget null for å få opp farten.

Dermed måtte Petter Northug forsøke å gjøre jobben selv. Med seg fikk han Aukland og Andreas Nygaard, også han Santander-løper.

Nygaard snøt Northug på tredjeplassen, mens Anders Aukland rullet inn til femteplass. Fornøyd med at lagtaktikken lyktes.

Men Northug «hang ikke med geipen» for det.

– Santander sendte avgårde to mann, og gjorde naturligvis alt for at feltet bak skulle gå så sakte som mulig. Slik er det bare, sa Northug, som i likhet med Aukland skrøt veldig av traseen arrangøren, Rulleski GP, hadde valgt.

Feltet i damenes eliteklasse var langt tynnere enn hos herrene. Kathrine Harsem sto for farten stort sett hele veien, og sikret seg også seieren, fem sekunder foran Katerina Smutna.

Flere lokale løpere deltok i de aldersbestemte klassene, der både antall og nivå varierte sterkt.

En vi legger merke til er Råde-gutten Jørgen Lippert, som valgte å starte i den 64 km lange løypa, og ikke på den halve distansen, slik de fleste i klasse 17/18 år gjorde.

Jørgen, som går for Trøsken og har flyttet til skigymnas, hang godt med seniorfeltet, og spurtet inn til tiden 2.25.30, sammen med en gjeng seniorløpere som tok plassene fra seks til 16.

– Det er jeg godt fornøyd med. Jeg satser for fullt på langrenn, og vil se hvor langt jeg kan komme, sa 18-åringen, som sist vinter fikk sin debut på juniorlandslaget.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags