Gå til sidens hovedinnhold

Tok lag-gull i NM i Fjordhest

Artikkelen er over 6 år gammel

Borge Rideklubb kunne i forrige uke juble for lag-gull i NM i fjordhest.

Forrige uke arrangerte Stav Kjøre og Rideklubb Fjordhest NM på Tretten i Gudbrandsdalen. Fjordhesten er en av Norges fire nasjonale hesteraser, den er dog utryddet da det fødes færre enn 200 avkom i året og er på listen over verdens utrydningstruede dyr. 109 ekvipasjer (kombinasjonen av hest og rytter) kom til start på stevnet. Fra Borge Rideklubb stilte Annike Mikkelsen, Aina Huseby og Synne Halvorsen. Anniken Mikkelsen red Roselise i dressur for laget og etter første avdeling ledet Borge Rideklubb med 13 poeng. Neste til start var Aina Huseby som kjørte Maraton med Sylvar og etter andre avdeling ledet Borge med 19 poeng. Synne Halvorsen var den som kunne avgjøre. Hun taklet presset, og losset Torp Kaia feilfritt igjennom og sikret gullet. Borge Rideklubb fikk 32 poeng, men andreplassenfikk 25 poeng.

– Dette er den beste presentasjone gjort av Borge Rideklubb. I fjor ble det bronse,m skriver Vivian Hege Sandvold i rideklubben i en melding.

I tillegg til lag-seieren tok alle de tre gullvinnerne også medaljer individuelt. Neste utfordring for de tre er nå Nordisk mesterskap i Sverige, hvor de skal forsvare Norges ære.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.