Konkurransen foregår mellom 24. og 30. juli i den ungarske byen Kaposvár, og Høilund satser mot en A-finale. Den avholdes søndag 30. juli.

– Men for å komme med der må jeg være blant de 20 beste i lagkonkurransen nasjonshopping. Den foregår i tre runder – én på torsdag, og to på fredag. De 20 beste individuelle kommer med i A-finalen, de resterende konkurrerer i B-finalen, forteller Høilund.

I fjor ble det en meget solid 11. plass med ponnien Lucky, og samme heldige hingst skal være med på en solid tur nedover kontinentet også i år.

– Det er en reisevant og god ponni som jeg har eid i to år. Dette blir siste EM jeg rir med Lucky også, ettersom man kun kan ri i ponnikonkurranser fra man er 13 til og med man er 16, forklarer hun.

– Men etter det har jeg lyst til å fortsette med hest, forsikrer Høilund.

Konkurrert i fem år

At Høilund er dedikert mot hesten Lucky er det liten tvil om. På torsdag hadde hun egentlig treningsfri, men tok en økt med Lucky for å holde han i form.

– Det hadde vært veldig synd om vi dro til Ungarn med dårlig kondis, så jeg prøver å holde den ved like, sier hun.

– Hvor lenge har du drevet med ridning?

– Jeg begynte på rideskolen når jeg var fem år, og har konkurrert siden jeg var 10. Det er veldig morsomt, avslutter talentet.