Østsiden ansetter trenerkoordinator

Østsidens nye trenerkoordinator? Kroaten Anel Karabeg (i midten) er denne uken på plass på Østsiden for å se nærmere på forholdene. Her sammen med Dragi Dizdar (til venstre) og Nils Syversen. FOTO: KJELL-kristian sikkeland

Østsidens nye trenerkoordinator? Kroaten Anel Karabeg (i midten) er denne uken på plass på Østsiden for å se nærmere på forholdene. Her sammen med Dragi Dizdar (til venstre) og Nils Syversen. FOTO: KJELL-kristian sikkeland

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Mens Østsiden sliter utenfor banen tar man nå grep og satser hardt på utvikling av egne spillere.

DEL

For få uker siden rykket Østsidens A-lag ned en divisjon. Det fører trolig til at laget mister sentrale spillere ettersom man ikke vil ha råd til like store lønnskostnader som denne sesongen.
Samtidig kunne man i gårsdagens Demokraten lese at lederen i Østsidens hovedstyre Roar Hanke Andreassen, brått og uventet trakk seg fra vervet. I tillegg har også to av Fredrikstad Cups daglige leder trukket seg fra sine posisjoner.
Cupen er heleid av Østsiden og er sågar en av klubbens viktigste inntektskilder.
Fredriksstad Blad er for øvrig kjent med at det innen kort tid vil bli presentert ny leder for Fredrikstad Cup.

Kroat på besøk

Men selv om klubben har problemer å løse utenfor banen satser man for fullt på klubbens ungdomsavdeling.
Klubben har nemlig besluttet å hente inn profesjonell trenerkoordinator-hjelp og øverst på listen står kroaten Anel Karabeg.
Han er denne uken på plass i Østsiden og følger klubbens ungdomstreninger på kloss hold.

Oppdaget Tottenham-stjerne

Karabeg har lang fartstid som trener for en rekke storklubber på Balkan. I tillegg har han også selv spilt på høyt nivå. FK Velez, NK Osijek, Zadar og Sibenik Zagreb er bare noen av klubbene kroaten har vært innom som enten spiller eller trener.
I tillegg har Karabeg trent det kroatiske U-16 laget som på den tiden inneholdt den nåværende Tottenham-stjernen Lucas Modric.
– Anel skal i løpet av denne uken se litt på forholdene i klubben og ikke minst se om dette kan være aktuelt for ham. Samtidig må finne ut om han er rett mann for oss, sier Nils Syversen.

Inspirert av Eggen-tanker

Syversen mener det et riktig valg fra Østsidens side når man nå går til det skritt å hente inn en trenerkoordinator.
– En av de viktigste tingene vi må se på er kompetanse. Og da mener vi på alle områder i klubben, sier Syversen.
Han mener seansen klubben hadde med Knut Torbjørn Eggen for kort id siden var både nyttig og interessant.
– Han snakket om at vi måtte sette kompetansen i system, og det er det vi er i ferd med nå, forklarer Syversen.
Ved hjelp av en profesjonell og ansatt trenerkoordinator skal klubben utdanne dyktige trenere også i yngre aldersklassene.
– Men det er viktig å presisere at dette ikke skal gå på bekostning av rekrutteringen. Alle som vil spille fotball er fortsatt velkommen hos oss, sier Dragi Dizdar som sammen med Syversen sitter i klubbens arbeidsgruppe.

Må ta kostnadene

– Hvor mye vil dette eventuelt koste?
– Det ønsker jeg ikke å si noe om på nåværende tidspunkt. Men vi har bestemt at vi skal ha en profesjonell trenerkoordinator og da følger det med noen kostnader uansett hvem det blir. Det viktigste nå er at vi finner rett mann, sier Dragi Dizdar.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags