Positive til tennis i Østfoldhallen

TENNIS: Fotballen er på vei ut av Østfoldhalllen, tennis er et alternativ i fremtiden, sammen med andre idretter. Her fra en barneturnering i fotball.

TENNIS: Fotballen er på vei ut av Østfoldhalllen, tennis er et alternativ i fremtiden, sammen med andre idretter. Her fra en barneturnering i fotball. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Tennis er en fremtidig mulighet i Østfoldhallen, sammen med andre idretter, sier Bjørge Øiestad.

DEL

I et intervju med Dagsavisen Fredrikstad24 lanserer eiendomssjef i Olav Thon Gruppen, Bjørge Øiestad, tennis som en mulig idrett som kan flytte inn i Østfoldhallen.

– Vi har i øyeblikket over 10.000 kvadratmeter å fylle, og mulig 16.000 kvadratmeter om vi bygger ut. Det er ikke sånn at vi tror kan fylle dette bare med tennis, men tennis er en mulighet sammen med flere andre idretter, forteller Øiestad til FB.

Positive i tennisklubben

Styremedlem i Fredrikstad Tennisklubb, Per Karlsrud, er positiv til at tennissporten kan få en plass i Østfoldhallen.

– Det har tidligere vært diskutert tennis i Østfoldhallen, da har det vært snakk om å bygge ut der parkeringsplassen har vært grunnet en lekkasje man måtte dekke over. Nå er det vel da eventuelt snakk om tennis i det området hvor det nå har vært fotballbaner. Det er noe vi veldig gjerne kunne ønsket oss, sier Karlsrud, som også understreker at de jobber med et annet alternativ.

– Grunnen til at jeg først og fremst nevnte tennis er fordi vi kjenner til situasjonen tennisklubbene i Fredrikstad og Sarpsborg er i. At det er plass til fire baner også på den plassen det er aktuelt å bygge over parkeringsplassene er noe vi har sjekket ut. Det er et alternativ med tennis der om vi skulle bygge ut, eller på et område hvor det nå er fotball, men ved siden av andre idretter, forklarer Øiestad.

POSITIV: Per Karlsrud i Fredrikstad Tennisklubb.

POSITIV: Per Karlsrud i Fredrikstad Tennisklubb. Foto:

Trenger helårstilbud

Fredrikstad Tennisklubb har i mange år jobbet for en innendørshall.

– Vi kan ikke ha et ordentlig tilbud kun tre-fire måneder i året. Det finnes to private innendørsbaner i Gressvik, men de er private og eieren ønsker andre løsninger. Kongstenhallen er ikke optimalt, underlaget er for kjapt for tennis, vi må dele med andre idretter og det er kronglete å ta nettet opp og ned, det blir vanskelig å skape et miljø der, forklarer Karlsrud.

Han trekker frem at eventuelle baner i Østfoldhallen vil de dele med Sarpsborg Tennisklubb, men er positiv til alternativet.

– Der vil banene også kunne være kjapt oppe, legger han til.

Fotballen flytter ut

Det ble tidligere i januar klart at det er slutt for fotballen i Østfoldhallen når den nåværende avtalen med Østfoldhallen Fotball AS går ut 30. april. Årsaken er mangeårig underskudd.

Dermed er fremtiden til Østfoldhallen usikker, ordfører Jon-Ivar Nygård, har dog vært klar på at det ikke er aktuelt å omregulere idrettshandel til handel og butikk, slik det er i 1. etasje av bygget hvor det er kjøpesenter.

– Nå kan ikke jeg forskuttere hva bystyret mener, men min personlige mening er klar: En omregulering av idrettsdelen av Østfoldhallen til handel, er jeg negativ til. Det er ikke aktuelt. Den delen av Østfoldhallen er regulert til idrett, sa Nygård til FB tidligere i januar.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags