Tiomila-starten gøy så lenge det varte

Flinke FSK-ungdommer. Fra venstre: Sivert Poppe, Emma Sofie Steinsland, Embla Øvretveit og Kristoffer Helminsen.

Flinke FSK-ungdommer. Fra venstre: Sivert Poppe, Emma Sofie Steinsland, Embla Øvretveit og Kristoffer Helminsen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Åpningen av årets Tiomila i orientering ble som FSK-ungdommene håpet, og som klubbens damelag forventet.

DEL

Tiomila går i år ved Nynäshamn, sør for Stockholm, og startet som vanlig med ungdommenes stafett ved middagstider lørdag. For klubbens noe urutinerte ungdommer var det viktigste å få en fin opplevelse i konkurranse med over 300 fullførende lag.

Men stafetten over fire etapper gikk langt over hva man hadde håpet. Da Sivert Poppe løp i mål etter fjerde etappe ble resultatet en flott 70.-plass. Embla Øvretveit løp den kaotiske åpningsetappen langt over forventet, og kunne sende Kristoffer Helminsen ut som 159. løper.

Plukket nesten 100 plasser

Et bra utgangspunkt for kanskje mer løpssterke enn O-sterke Helminsen, som nå kunne "plukke rygger" gjennom etappen. Underveis passerte han nesten hundre løpere, og dermed gikk Emma Sofie Steinsland ut som nummer 62 på den tredje etappen.

Emma leverte også varene, sendte Sivert Poppe ut som 70.-mann, en plass han også hadde i mål. Flott levert, og over forventet av alle fire.

Redusert damelag

Etter forfall på grunn av skader, graviditet, og rutinerte damer mellom 35 og 45, som synes de har løpt nok Tiomila, stilte ikke FSK med det som kunne vært klubbens beste lag. I etapperekkefølge løp Marit Kahrs, Marianne Riddervold Kahrs, Marie Olaussen, Rikke Blakkestad Ingelsen og Mia Bekhus.

Tanken var å ha det gøy så lenge det gikk, men man forventet at de to juniorjentene til slutt ville få det tøft. Og det fikk de.

Marit Kahrs åpnet ved å veksle som nummer 67 blant de drøye 330 lagene, 6.36 minutter etter ledende IFK Göteborg. Marianne Riddervold Kahrs plukket mange plasseringer på andreetappen - vekslet som nummer 23, og frem til Göteborg, som fortsatt ledet, skilte 6.46 minutter.

Kjempeløp

Marie Olaussen på vei inn til veksling som det andre av 330 lag på stafettens tredje etappe.

Marie Olaussen på vei inn til veksling som det andre av 330 lag på stafettens tredje etappe. Foto:

 

Dermed fikk Marie Olaussen på den lange tredje etappen et flott utgangspunkt. Göteborg i teten bommet, og midtveis besto tetklyngen av 18-20 lag, og der Marie var på offensiven. Inn til veksling kom Järla IF først, og tre sekunder bak, som nummer to fulgte førsteårssenioren fra Fredrikstad.

Rikke Blakkestad Ingelsen fikk det som ventet tøft på fjerde etappe, og ble realt fraløpt. Ved veksling for siste etappe var FSK nummer 27, 16.37 minutter bak IFK Göteborg som igjen hadde gått opp i ledelsen.

Bedre gikk det ikke for Mia Bekhus på avslutningsetappen. Etter en heller dårlig dag i skogen, sikret hun FSK en 50.-plass. 44.12 minutter bak Järla som vant klart foran IFK Göteborg og Halden SK.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags