I mesterskapet, som gikk i Litauen, endte Jakobsen individuelt på femteplass blant 39 deltagere fra 16 nasjoner, mens det norske laget tok bronse i stafetten.

Lite tidsstress

Pre-O, eller presisjonsorientering, går forenklet ut på at man fra standplasser ser grupper av nummererte O-poster ute i terrenget, og skal plassere rett nummer på den ene posten man har fått inntegnet på kartet. Poeng beregnes ut fra antall rette poster. Videre må deltageren gjennomføre innen en fastsatt maksimaltid for ikke å få poengstraff.

Pro-O ble opprinnelig innført som et tilbud til funksjonshemmede, mens man nå konkurrerer i to klasser - «åpen» og «paralympic».

Jakobsen, som de siste årene har fått problemer med bevegelse og balanse, deltok i «paralympic».

– Artig opplevelse

– Pre-O er en fin konkurranseform når kroppen ikke lenger duger til vanlig O-løp, forklarer Jakobsen, som i sin ungdom akslet den norske landslagstrøya.

Han deltok i noen konkurranser ifjor, men internasjonale mesterskap var en ny opplevelse.         

– Hele opplegget var ganske så sosialt. Alle deltagere bodde på samme hotell, og selv om jeg ikke akkurat er verdensmester i engelsk, så ble jeg kjent med utøvere fra flere land, forklarer han.

Selve konkurranseopplegget var ganske utfordrende.

– Terrenget var ganske åpent, og med mange like runde formasjoner. Det gjør kartlesingen vanskelig.

– I tillegg var flere av postene plassert på stor avstand, og ganske tett samlet. Noe som gjorde utfordringen enda større, forteller han.

I stafetten ble det bronse. Svein hadde første etappe, og de to øvrige var Egil Sønsterudbråten og Arne Ask.

– Totalt skulle vi plassere 27 poster innenfor fire timer. Vi fordelte ni hver, og jeg vekslet etter ganske nøyaktig 80 minutter.

Prøver igjen

Individuelt ble det femteplass sammenlagt etter to dagers konkurranse.

– Jeg var 13 den ene dagen, og fire den andre. Det handler mye om rutine, så det frister å fortsette noen sesonger til, avslutter Jakobsen - og legger til at neste år er det EM i Slovakia  mens VM skal arrangeres i Latvia.