Bronse i stafetten for Olaussen

BRONSEJENTENE: Victoria Hæstad Bjørnstad (til venstre) fra Fossum, Marie Olaussen fra Fredrikstad og Ingrid Lundanes sørget for bronse i jenteklassa under avslutningen av junior-VM. 
FOTO: ERIK BORG

BRONSEJENTENE: Victoria Hæstad Bjørnstad (til venstre) fra Fossum, Marie Olaussen fra Fredrikstad og Ingrid Lundanes sørget for bronse i jenteklassa under avslutningen av junior-VM. FOTO: ERIK BORG Foto:

Av

Marie Olaussen fikk både testet seg skulder mot skulder mot den sveitsiske jenta som er på vei til å bli tidenes orienteringsjunior og en ekstra gjev premie under junior-VM.

DEL

Under den siste premieutdelingen på junior-VM i Tammerfors steg Marie Olaussen opp på det tredje trinnet sammen med lagvenninnene Victoria Hæstad Bjørnstad fra Fossum og Ingrid Lundanes fra ålesundklubben Emblem.

– Det er bra å få med seg ei medalje hjem, sier Marie som også var svært nær det individuelt under juniorenes høydepunkt i skogen. – Litt ergerlig med bommene individuelt.

Farten var dessuten mye høyere en skadefri periode i vår.

– Men det ble uansett bra resultat med blant enn femte og en åttendeplass individuelt.

Måtte løpe lengst

Marie sprang først ut på den tredje og siste etappen, men ble passert av verdens for tiden beste orienterings-juniorer, svenske Linnea Golsäter som kom først til mål, og Simona Aebersold som har igjen ett juniorår, men allerede har sju junior-VM-gull og kan bli tidenes junior med kart og kompass om hun fortsetter som hun stevner frem. Ute i skogen møttes Olaussen og sveitserinnen.

– Akkurat da bommet Simona, og jeg synes egentlig ikke at hun løp så fort, sier Marie.

Den norske ankerkvinnen brukte mer tid enn Aebersold og Golsäter, men det hører absolutt med til historien at FSK-jenta hadde en ekstra lang etappe, for det var noe forskjell på etappe-lengdene. Siden de to første på Norges lag hadde kort vei fra start til mål, ble det langt for Marie så alle fikk samme lengde da stafetten var over.

Den viktigste oppgaven

Om et par ukers tid blir det trolig deltagelse på O-Ringen, men det aller viktigste i tiden fremover blir å få orden på venstrebenet.

– Jeg kjente det også lørdag, og det blir nærmest som å løpe med ett og et halvt ben.

Storesøster Kamilla har også slitt med skader, og om flere eksperter allerede er besøkt, vil nye bli oppsøkt i tiden fremover.

– Kanskje kan det være mulig å få beinet bra gjennom tilpasset trening, håper far Per Olaussen.

Blir i FSK

Marie studerte forrige skoleår regnskap og revisjon på fulltid i Halden. Det blir fortsatt pendling til den sørligste Østfold-byen og ingen nedgang i belastningen.

– Jeg vil fortsette på fulltid. Når jeg bor hjemme, er det mye som jeg slipper å gjøre. Men når det er flere eksamener, det var fire sist vår, blir det hektisk. 

– Klubben blir som den er eller kan Halden være aktuelt?

– Å, nei. Jeg har det så bra i Fredrikstad. Det blir FSK også i fortsettelse. Selv om jeg fortsetter å studere i Halden er jeg fra Fredrikstad.

Neste sesong er Marie i samme klasse som storesøster Kamilla.

– Jeg vil satse på å bli en god senior, men er forberedt på at det kan ta tid.

Var på annetlagene

Både Mia Mathisen Bekkhus og Herman Ryen Martinsen sprang på de norske annetlagene på stafetten. Annetlagsjentene kom i mål på plass ni.

Annetlagsguttene ble nummer åtte. På den andre etappen var Herman Ryen Martinsen oppe i teten og var den femte raskeste av de 59 utøverne på andre etappe.

– Jeg presterte mitt beste under mesterskapet, sier Herman.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags