Erling Strand vil lede Olympiatoppens avdeling i Fredrikstad

ATTRAKTIV STILLING: Erling Strand har blitt ansatt som avdelingsleder for Olympiatoppen Øst.

ATTRAKTIV STILLING: Erling Strand har blitt ansatt som avdelingsleder for Olympiatoppen Øst.

– Olympiatoppen Øst etableres med base i Fredrikstad i 2018 og prosessen med å ansette avdelingsleder har pågått i siden midten av august. Blant mange sterke kandidater har Erling Strand nå blitt ansatt i stillingen.

DEL

Det skriver Olympiatoppen i en pressemelding.

Erling Strand er godt kjent i idrettsmiljøet i Fredrikstad, og har blant annet erfaring som fysioterapeut og medisinsk ansvarlig i Stjernen Hockey, Fredrikstad Ballklubb og Wang Toppidrett. I tillegg har han vært med på å bygge opp både Fredrikstad Idrettsmedisin og Frisk Klinikken.

– Erling vil starte i stillingen i januar/februar 2018 etter nærmere avtale, da det er viktig å sikre en god overgang fra nåværende stilling i Østfold Idrettskrets til stillingen i Olympiatoppen Øst. Vi ønsker Erling velkommen på laget og ser frem til etablering og utvikling av Olympiatoppen Øst sammen med våre viktige samarbeidspartnere innenfor fylkeskommune, kommune, høyskolen og idretten øst for Oslofjorden, skriver Trond Pedersen, utviklingssjef ved Olympiatoppen i pressemeldingen.

- Skal løfte Østfold-idretten

Strand selv ser frem til å starte i jobben.

- Det blir veldig spennende. Jeg gleder meg utrolig mye til å få være med å bygge opp Olympiatoppen Øst til å bli er ressurssenteret for idretten - ikke bare i Østfold, men også deler av Akershus, og på sikt også kanskje deler av Oslo, sier Strand som samtidig vil berømme arbeidsinnsatsen blant annet Østfold Idrettskrets har lagt ned for å få et slikt senter til fylket.

- Hva trigget deg til å søke på stillingen?

- Jeg har vært i Østfold-idretten lenge og har også vært en del av et noen landslagsmiljøer. I tillegg har jeg erfaring med å bygge opp foretak og elskap. Det var nok en kombinasjon av å bygge opp noe vil ha stor betydning for Østfold og deler av Akershus, samtidig som jeg får jobbe med toppidrett.

Start ved nyttår

Det nye ressurssenteret skal være operative fra nyttår.

- Så vil det bli en gradvis opptrapping etterhvert. Nå skal vi etterhvert få bygget fagteam innenfor mange felter, slik som styrke, teknikk og uteholdenhet. I tillegg skal vi jibbe med en ressursgruppe bestående av personer fra idrettskretsene, fylkeskommunen, vertskommunen (Fredrikstad), samt næringslivet.

- Dette blir en morsomt prosess å få være med på, sier Strand.

Lærer: Erling Strand har tidligere bygget opp Fredrikstad Idrettsmedisin. Der lærte han blant annet idrettsungdommer å unngå skader

Lærer: Erling Strand har tidligere bygget opp Fredrikstad Idrettsmedisin. Der lærte han blant annet idrettsungdommer å unngå skader

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags