Snorre Løken (23) fra Skien var første mann av dem som løp to runder i mål. På kvinnesiden var det Tessa Frenay (21), opprinnelig fra Nederland, men nå bosatt i Halden som kom først i mål.

Med hjelp av amors piler

FIF-løperen August Flø har de siste årene nærmest hatt klippekort på seieren i Nyttårsløpet, i år kjempet han i toppen igjen, men måtte se seg slått av Snorre Løken.

23-åringen er opprinnelig fra Skien og løper for Oslo-klubben Tjalve. Han kunne fortelle at årsaken til at han stilte i Nyttårsløpet i Fredrikstad er at han fått seg kjæreste her i byen.

Med Amors piler i ryggen løp han inn til vinnertiden 10:47, et halvt minutt svakere enn Fløs vinnertid fra i fjor, men årets løp bød også på langt glattere veier å løpe på.

– Det var veldig glatt, men vi fant ut av det etter hvert, og det gikk jo veldig bra, smilte herrevinneren etter målgang.

Ambisjoner om NM-gull

Kanskje aller mest imponerende var kvinnevinneren, Tessa Frenay. Hun løp inn på tiden 11:48, noe som nesten er to minutter bedre enn Janne Kjellberg Johansens vinnertid i 2016.

21-åringen, som opprinnelig kommer fra Nederland, men bor i Halden løp Nyttårsløpet i Fredrikstad for første gang, noe hun synes var gøy. Hun røpet også at hun har meritter å se tilbake på, og har ambisjoner i fremtiden.

– Jeg er faktisk litt god, ler hun spøkefullt, og fortsetter:

– Jeg har tatt NM-gull for junior på både 1500- og 3000 meter, forteller Frenay.

– Hva med 2018, hva er dine ambisjoner for det kommende året?

– Da ønsker jeg å bli norgesmester på 3000 meter, det er den distansen jeg liker best, svarer den løpssterke 21-åringen, som fikk en perfekt avslutning på 2017.

Resultatlister her