FIFs August Flø (21) tok en overlegen seier i herreklassen på tiden 10:07, samtidig som Janne Kjellberg Johansen tok seieren i dameklassen med tiden 13:34 – sekundet før tolvåringen Astrid Stigen.

Resultater: Nyttårsløpet 2016 – alfabetisk sortert(+)

Etter løpet var herreklassens vinner August Flø mellomfornøyd med eget løp.

– Det er selvsagt fint å vinne, men jeg er ikke helt fornøyd med tiden – helst skulle jeg ha kommet under 10 minutter. Når det er sagt er jeg ikke misfornøyd heller, men jeg skal helt klart gjøre det en del bedre til neste år, lover Flø offensivt.

Resultater: Nyttårsløpet 2016 én runde, sortert på tid(+)

Resultater: Nyttårsløpet 2016 to runder, sortert på tid(+)

– Da skal jeg garantert under 10 minutter – helst ned på rundt 9:40, sier han videre.

For at han skal løpe neste år også, har aldri vært et spørsmål som er oppe til diskusjon.

– Dette er en folkefest, og det er veldig gøy å være med. Rent tidsmessig er det kanskje ikke optimalt med tanke på at jeg må løpe litt sikksakk her og der for å manøvrere meg rundt folk, men det er sånn det skal være. Dette er lavterskel, understreker Flø, som gjør comeback på FIF i 2017 etter noen år i SK Vidar.

– Det har alltid vært planen å komme tilbake til FIF, det er de som er moderklubben min, forteller Flø.

Astrid Stigen (12) overrasket alle

I dameklassen var det som skrevet Janne Kjellberg Johansen, som også vant i 2013, som stakk av med seieren. Dog var det kanskje tolvåringen Astrid Stigen som overrasket mest, med en flott annenplass – kun sekundet bak vinner Kjellberg Johansen.

– Dette var nok det siste året jeg hadde muligheten til å vinne, for i årene som kommer vil Astrid (Stigen) knuse meg hver gang, forklarer vinner Kjellberg Johansen etter at seieren var et faktum. Hun skryter uhemmet av det unge talentet.

– Jeg kjenner godt til Astrid fra før, og vet at hun er et kjempetalent Fredrikstad vil få stor glede av i årene som kommer. Hun ledet løpet ganske lenge også, før jeg fikk satt inn en sluttspurt som gjorde at jeg akkurat fikk sneket meg forbi. Jeg fikk nesten dårlig samvittighet, men dette blir nok min siste mulighet i livet, så jeg følte omtrent jeg bare måtte ta den, ler Kjellberg Johansen.

Selv var Astrid Stigen (12) mer enn tilfreds med sin annenplass.

– Det har gått bra når jeg har deltatt i Nyttårsløpet tidligere også, men jeg hadde ikke trodd at jeg skulle komme så høyt som annenplass allerede i år. En positiv opplevelse, oppsummerer Stigen, som er en allsidig idrettsutøver.

– Jeg spiller fotball på Kråkerøy/Hvaler også, noe som er fin trening, avslutter hun.