Nyter profflivet i Spania

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

Her er Fredrikstads ukjente proffspillere. Eventyret har startet for håndballspillerne Hege Bolstad (21) og Kamilla Røed Ersek (19).

DEL

- De kan ikke snakke så godt engelsk her nede, men vi klarer på en måte å kommunisere med dem, humrer Hege Bolstad.

Fikk kontrakt

I slutten av forrige uke vendte hun og håndballvenninnen Kamilla snuten mot det spanske fastlandet. Begge har nå undertegnet en ettårskontrakt med 1. divisjonsklubben Amposta. Klubben er fra byen med samme navn som ligger i provinsen Tarragona, et stykke sør for Barcelona.
– De ønsket i utgangspunktet å tegne en toårskontrakt med oss, men vi synes det var greit med ett år til å begynne med, forteller Kamilla.

Har spilt allerede

Jentene er allerede innlosjert i egen leilighet og det tok ikke lang tid før de fikk prøve seg på håndballparketten heller.
– Vi har deltatt i en turnering, hvor vi slo et kroatisk lag. Riktignok tapte vi den andre kampen med fem mål mot en spansk toppklubb, men jeg synes likevel det gikk ganske bra, forteller Kamilla. Hun spilte i de aldersbestemte klasser for Skogstrand, før hun for to sesonger siden søkte lykken i Fjellhammer. Der ble hun lagvenninne med Gresvik-jenta Hege Bolstad, som var klubbens burvokter.

Serieåpning på Tenerife

– Ingen av oss legger vel skjul på dette er et lite eventyr. Hjemmelengsel har vi foreløpig ikke fått. Mottagelsen har vært helt suveren her nede og de vet ikke hvor godt de kan gjøre det for oss, sier Hege opprømt.
– Byen er ikke så stor. Det bor rundt 70.000 mennesker her, men det er sinnssykt varmt. Inne i hallen som vi trener kan det være 35 grader, forteller Kamilla.
Ilddåpen i seriesammenheng vil jentene få den 5. oktober, da Amposta setter kursen til ferieøya Tenerife.
– Det skal bli utrolig spennende å komme i gang, men før den tid skal vi lære oss litt bedre spansk, sier jentene som i enste måned begynner på spanskkurs.

Ikke overrasket

Håndballtener Tommy Brevik er ikke overrasket over at de to jentene allerede har fått sjansen utenlands.
– De viste begge tidlig at de har et stort potensial. Det skal bli spennende å se hvordan de lykkes i Spania, sier han.
– Jeg trente Kamilla i Skogstrand. Hun er en svært seriøs med det hun driver med og vil sikkert gjøre det bra. Hege har hatt en flott utvikling de siste sesongene, så dette kan bli spennende.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags