Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal eliteklubbene samarbeide

Artikkelen er over 6 år gammel

For første gang er det etablert et formelt samarbeid mellom byens tre ledende eliteklubber Fredrikstad FK, Stjernen Hockey og Fredrikstad Ballklubb.

De tre klubbene har spyttet inn 10.000 kroner hver i startkapital og etablert Fredrikstad Elite AS. Målet med selskapet: Utvikle samarbeidet mellom klubbene og ikke minst bli enda bedre på talentuvikling.

- Felles for alle tre klubbene er at vi fokuserer på omdømmet, å ha god økonomi og sportslig utvikling der egne talenter skal prege A-lagene. Det har vært snakket om et samarbeid mellom klubbene i mange, mange år, og det er veldig gledelig at det nå blir konkretisert, sier FFKs daglige leder Geir Bakken.

Han fortalte om samarbeidet på en pressekonferanse på Stadion i formiddag. Trond Magnussen representerte Stjernen, Pål Kristiansen FBK.

Shampo og hårgele

For å bygge kapital i selskapet starter de tre klubbene med å selge hårshampo og hårgele. Men visjonene på sikt er større:

- Vi ønsker å ta dette steg for steg, og det første prosjektet er salg av disse produktene. Det finnes egentlig ingen grenser for hva vi kan gjøre, sier Trond Magnussen.

En felles supporterbutikk i byen, et felles fysisk og medisinsk apparat, samarbeid om deler av daglig drift og så videre. 

Felles kampbillett

Det neste prosjektet er allerede konkret: I løpet av høsten vil klubbene legge ut en felles kampbillett. For 300 kroner kan du gå på hjemmekamp med FFK, Stjernen og FBK - alt i samme uke.

- Vi vet ikke hvilken uke det blir ennå, vi må se på tv-kampene først. Men det kommer og vi har tro på at det blir et populært tiltak, sier Bakken.

Fredrikstad Elite AS er etablert med et vanlig styre hvor alle klubbene er representert. Det blir faste møter.

- Dette blir også en viktig arena for å dele erfaringer og å ha dialog oss klubbene i mellom, sier Kristiansen i FBK.

Kommentarer til denne saken