Helle (5 år) løp fra Martin Johnsrud Sundby

FORAN: Helle Ruud Solli (5 år) har rykka fra Martin Johnsrud Sundby og er på vei til å slå verdens beste langrennsløper i spurten.

FORAN: Helle Ruud Solli (5 år) har rykka fra Martin Johnsrud Sundby og er på vei til å slå verdens beste langrennsløper i spurten. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Verdens beste skiløper fikk bryne seg på både store og små da BDO-Mila kom til Fredrikstad onsdag kveld.

DEL

- Jeg klarte å ta ham igjen, og så løp jeg fra ham, sa en strålende fornøyd Helle Ruud Solli (5) etter at hun hadde løpt barneløpet på 500 meter.

Det løp hun sammen med mange andre barn, flere av FFK-spillerne, samt Johnsrud Sundby.

- Hvordan var det å slå verdens beste langrennsløper?

- Det var morsomt, veldig morsomt, svarte hun før hun kjapt snudde seg vekk for å gratulere lillesøster som også hadde kommet i mål.

Orienteringsvinnere

BDO-mila er et årlig sosialt, lavterskel løp i samarbeid med firmaet BDO og Skilandslaget. Det er andre gang at det arrangeres i Fredrikstad. Johnsrud Sundby er naturlig nok det store trekkplasteret, men utøvere som er i verdenstoppen i orientering deltar også.

RASKEST: Mattias Karlson i gått driv gjennom skogen. Han var best av alle på ti kilometer.

RASKEST: Mattias Karlson i gått driv gjennom skogen. Han var best av alle på ti kilometer. Foto:

Det viste seg også at det var orienteringsløperne som trakk det lengste strået i konkurransen på ti kilometer. På herresiden ble Mattias Karlsson fra Slevik IL vinneren med tiden 35:20 på én mil.

- Det var absolutt ikke forventet og mot kjempemotstand, utrolig morsomt, sa Karlsson etter målgang, han driver egentlig med orientering, men understreker at han synes det er gøy med løping.

Dog var han litt heldig da Senay Fissehatsion som lenge ledet løp feil og tapte mye tid.

- Jeg løp feil i ett minutt inne i skogen, jaja, men tredjeplass er greit, smilte Fissehatsion, som løper for Tjalve IL.

Nest beste  ble Andras Rüedlinger fra Østerrike som løper for Halden Skiklubb, også han er orienteringsløper.

PALLEN: De tre beste jentene. På toppen står raskeste jente som var Tove Alexandersson, til venstre Heidi Østlid Bagstevold og til høyre Helén Palmer.

PALLEN: De tre beste jentene. På toppen står raskeste jente som var Tove Alexandersson, til venstre Heidi Østlid Bagstevold og til høyre Helén Palmer. Foto:

På kvinnesiden vant svenske Tove Alexandersson, hun er blant verdens beste orienteringsløpere. Det er også nummer to som var Heidi Østlid Bagstevold fra Fredrikstad Skiklubb. Nummer tre ble Helén Palmer fra Halden Skiklubb.

Sundby nummer sju

For verdenscupvinner i langrenn Martin Johnsrud Sundby ble det ingen parademarsj. Han endte som nummer sju med tiden 39:22.

- Det tar jeg med et smil, jeg har litt dårlige ben som gjør at jeg ikke kan smelle ordentlig til, sånn er det når man begynner å bli en gammel mann, smilte langrennsløperen etter målgang.

- Hvordan var løypeforholdene her i Fredrikstad?

- Litt ulent, det skal sies, men det er kjempeflott her og bra med folk i tillegg, svarte Sundby som også brukte mye tid på å skrive autografer.

Rett før start kunne speaker Dag Solheim informere om at det var litt over 400 påmeldte. Flere lokale lag gjorde seg også bemerket. Stjernens A-lag løp, det samme gjorde flere av FBK-spillerne, mens Gressvik kanskje var klubben som gjorde seg mest bemerket med blide jenter som stilte som heiagjeng for andre da de selv hadde kommet i mål.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags