FSK stiller med to lag i NM-stafetten i langrenn

GÅR NM-STAFETT: Tobias Olsen (t.v.) og Herman Gløersen har funnet seg godt til rette på Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer. Til helgen går de på FSKs lag på NM-stafetten. (foto: Terje Antonsen)

GÅR NM-STAFETT: Tobias Olsen (t.v.) og Herman Gløersen har funnet seg godt til rette på Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer. Til helgen går de på FSKs lag på NM-stafetten. (foto: Terje Antonsen)

Fredrikstad Skiklubb stiller med to lag på søndagens 3x10 km NM-stafett.

DEL

Klubbens 1. lag består av Tobias Olsen (18), Mads Arnesen (18) og Jørgen Stigen (18). Olsen går til daglig på NTG Lillehammer, mens de to sistnevnte går på Wang Hamar. På 2. laget skal Simen Meistad Hermansen (18) gå 1. etappe. De andre etappene gås av Philip Drivenes (17) og Erik Stigen (16). Drivenes er til daglig elev på Wang Fredrikstad, mens Stigen går på Wang Hamar.

Første etappe er klassisk, mens de to andre er i fristil.

Trenerteam på plass

Vidar Hermansen i klubbens ski- og langrennsgruppe forteller om en ung og ambisiøs gjeng som gleder seg til NM.

– Bortsett fra Simen (Meistad Hermansen), som satser på en trenerjobb blant de unge i klubben, så har alle guttene valgt å satse på ski som idrett på videregående, sier Vidar Hermansen i klubbens skigruppe.

Han legger til at de løperne som til daglig ikke går på skole i snørike kommuner fyller treningshverdagen med rulleski, barmarkstrening samt et par økter i Trøsken.

– I tillegg har vi hatt noen helgesamlinger på snø, sier Hermansen som legger til at man har fått på plass et trenerteam bestående av Markus Johansen Westgaard, Ragnar Bragvin Andresen, Rolf Stigen, Even Klund og Rune Arnesen.

Håper på kulde og kretsrenn på Veum

Nylig hadde klubben med rundt 15 barn i «Skolekarusellen» i Trøsken.

– Det gror bra i yngre rekker. Nå håper vi selvfølgelig på kuldegrader så vi kan få tatt i bruk vårt eget skianlegg på Veum. Her har vi planlagt kretsrenn normaldistanse i klassisk stil lørdag 3. februar, men har måttet alliere oss med Trøsken som reservearena, sier Hermansen.

En del av de øvrige unge FSK-løperne går i helgen «Over Kjølen-rennet» i Ørje. En av deltagerne her er 13 år gamle Christian Klund som forrige helg tok en sterk 5. plass i Lommedalsrennet (3 km klassisk). Her var det 51 deltagere.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags