Tungt NM for FSK-juniorene

Tungt: Tobias Olsen (t.v.) og Herman Gløersen går til daglig på Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer.

Tungt: Tobias Olsen (t.v.) og Herman Gløersen går til daglig på Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Helgens langrenns-NM for juniorer i Steinkjær, ble ikke det FSK-guttene hadde håpet, og også satt seg som mål.

DEL

Sykdom, og heller ikke fullklaff, gjorde det tungt. Det gjaldt også Jørgen Lippert. Råde-gutten som går for Trøsken og var blant medaljefavorittene, måtte droppe NM på grunn av feber og forkjølelse.

Fredag ble det gått klassisk, og Jørgen Stigen, som slet med ryggen, gikk her inn til 53.-plass blant 220 startende i 19/20-årsklassen. En grei plassering, men heller ikke mer når man har satset for fullt på ski 3-4 år, og valgt å flytte på skigymnas.

Favorittseier

Thomas Helland Larsen, Fossum, vant den 20 km lange løypa på tiden 50.53 minutter, 4.06 minutter foran Stigen.

Blant FSKs øvrige i klassen gikk Herman Gløersen, som har slitt med overbelastning og tapt mye trening, inn til 100.-plass, mens Mads Greni Arnesen ble nummer 139.

FSKs normalt beste i klassen, Tobias Olsen, åpnet bra, men måtte gi seg med en kropp som brygget på sykdom.

I 18-årsklassen, der 166 løpere startet, viste Philip Drivenes fremgang og sikret seg en 124.-plass. Her gikk for øvrig Trøskens Amund Korsæth inn til en flott 7.-plass.

I 17-årsklassen endte en småsyk Erik Stigen på 163.-plass blant 204 startende. Beste Østfold-løper her ble Trøskens Anders Bergsland på 10.-plass.

Sto over fristil

På lørdagens 10 km fristil, hadde Herman Gløersen valgt å ikke melde seg på, mens Tobias Olsen og Erik Stigen måtte stå over på grunn av sykdom.

I klasse 19/20 år gikk seieren til Håvard Moseby, Kjelsås, på tiden 25.03 minutter, mens Mads Greni Arnesen ble beste FSK-er, slått med 2.55 minutter på en 92.-plass. Jørgen Stigen, som slet med ryggen, fulgte på 99.-plass. 229 deltagere startet.

I 18-årsklassen deltok 178 løpere, og Philip Drivenes sikret seg en 122.-plass, slått med 4.40 minutter. Iver Tildheim Andersen, Rustad IL, vant på 25.25 minutter, mens Trøskens Amund Korsæth på 10.-plass ble beste Østfold-løper.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags