Kom hjem til Stjernen – ute av spill med hjernerystelse

Skadet: Robin Andersen spilte to treningskamper og to seriekamper, nå har han problemer med hjernerystelse. arkivfoto

Skadet: Robin Andersen spilte to treningskamper og to seriekamper, nå har han problemer med hjernerystelse. arkivfoto

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Robin Andersen var godt forberedt og klar for spill i Stjernen denne sesongen. I årets andre treningskamp fikk han hjernerystelse etter en takling, to måneder senere spiller han fortsatt ikke.

DEL

Det var i bortekampen mot Sparta at 22-åringen fikk hjernerystelse. Etter å ha sittet på sidelinjen resten av treningskampene prøvde han seg i seriekampene mot Vålerenga og Stavanger.
– Det var nok litt for tidlig. Jeg merket at jeg var sliten på isen, og dagen etter Stavanger-kampen skulle jeg trene en styrkeøkt, da fikk jeg tilbakeslag av hjernerystelsen, forklarer Andersen.
Etter å ha spilt hele oppveksten i Stjernen, samt å ha vært med på aldersbestemte landslag, reiste Robin Andersen til Trondheim. Der spilte han en sesong for Rosenborg før han tok et år pause fra ishockey på toppnivå. Før denne sesongen signerte han for Stjernen, og var klar for å spille hjemme i moderklubben.
– Det er selvfølgelig utrolig kjedelig, jeg vil jo spille. Og det som også er veldig utvant og kjedelig er at jeg ikke får trent noe i det hele tatt. Jeg har så vidt begynt å sykle til jobb, sier han videre.
Han prøver å koble ut og tenke fremover, samtidig som han er med rundt laget mest mulig.
– Når man ikke får vært med på treninger, og heller ikke får trent alternativt, kan man lett bli litt deppa. Men jeg prøver å være en del rundt laget. Og jeg merker at hverdagsformen blir bedre og bedre, sier 22-åringen
Siste beskjed fra legene er at han skal holde seg helt i ro ut oktober, i dag skal han ta en ny MR-undersøkelse.
– Jeg må bare ta tiden til hjelp, jeg vil ikke få nok et tilbakefall. Jeg har skadet både kne, skulder og håndledd tidligere, men det er litt annerledes med hodet. Det er en annen risiko, så jeg får bruke den tiden det tar, sier han.
I kveld reiser resten av Stjernen-troppen til Jordal Amfi for å møte Vålerenga.
– Det blir en tøff kamp, det er det ingen tvil om. Men Stjernen har hatt god progresjon, og spiller dem som de siste kampene, så er ingenting umulig.
– 0–12 skal det i alle fall ikke bli, avslutter Andersen. Han blir med til Oslo for å støtte laget i kveld.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags