Klar for sin 13. klubb!

Magnus Andersen er hjemme på sommerferie. I begynnelsen av juli knytter han seg til den tyske klubben Eintracht Hildesheim. Arkivfoto: Vidar Henriksen

Magnus Andersen er hjemme på sommerferie. I begynnelsen av juli knytter han seg til den tyske klubben Eintracht Hildesheim. Arkivfoto: Vidar Henriksen

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Magnus Andersen (31) opplevde heller ikke denne sesongen å innfri drømmen om spill i den tyske Bundesligaen, men håndballens globetrotter nummer én gir på ingen måte opp.

DEL

– Jeg er blitt for gammel til å slutte og drømme, ler torpingen som er hjemme på sin tradisjonsrike håndballferie.

Nomaden

Få om noen andre håndballspillere i Norge kan se tilbake på en større nomadetilværelse enn 31-åringen som startet sin karriere i Fredrikstad HK i ung alder.
– Jeg angrer ikke på så mange valg jeg har gjort, selv om oppholdet i Ahlener SK (Tyskland) ikke ble som ventet, medgir han.
Da Andersen kom til sin nye klubb før jul kjempet de om opprykk fra 2. Bundesliga.
– Sportslig gikk det tungt i begynnelsen, samtidig som flere sentrale spillere ble skadet. Da attpåtil treneren forsvant til en storklubb, røk også opprykkssjansene våres, sier han.

Fant ny klubb

Ahlener SG havnet på tredjeplass, men Andersen ønsket ikke å fortsette.
– Jeg har signert en toårskontrakt med Eintracht Hildesheim og det er deilig å ha det på plass allerede, sier han. Det absurde er at spill i Eintracht Hildesheim ikke gir ham muligheten til spill i Bundesligaen. Nylig ble det klart at de rykket ned fra toppdivisjonen.

Klubb med ambisjoner

Andersen understreker at klubben satser hardt på et snarlig comeback i Bundesligaen. De har allerede signert en kroatisk og østerriksk landslagsspiller, mens har også hentet inn poengkongen fra 2. Bundesliga.
– Jeg kommer til en hardtsatsende klubb med store ambisjoner. De har oppført en ny hall med plass til 4.000 tilskuere og de er fast bestemt på å gjøre oppholdet i 2.Bundesliga kortest mulig, sier Andersen som flytter tilbake til Tyskland i månedsskiftet juni/juli.

Europa Rundt

Overfor Fredriksstad Blad poengterer han at det ikke lenger er noen nyhet at han velger et klubbskifte. Eintracht Hildesheim er den 13. klubben han spiller for. Tidligere spilt for Fredrikstad HK, Sarpsborg, Bodø, Elverum, Kolding (Danmark), Bremen (Tyskland), Runar, Allingsås (Sverige), Fadesa Oar (Spania), Nit/Hak, Club Panellinios (Hellas), Ahlener SG og nå Eintracht Hildesheim.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags