- Jeg vil kalle meg opprykksgarantist!

Roger Risholt på FFK-trening torsdag.

Roger Risholt på FFK-trening torsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Sandefjord-kaptein Roger Risholt (36) har signert for FFK - og er klar for sin tredje periode i rødt og hvitt.

DEL

Det melder FFK på sine hjemmesider onsdag formiddag.

I morgen kommer publikumsfavoritten Roger Risholt tilbake til Fredrikstad Fotballklubb. Han har skrevet under en kontrakt ut 2016-sesongen med FFK. Han kommer fra Tippeliga-klubben Sandefjord, hvor han denne sesongen har vært kaptein og spilt 1.032 minutter fordelt på 13 kamper.

Perfekt spiller

Fotballekspert Joacim Jonsson mener Risholt er en perfekt signering for FFK.

– For FFK på veien mot Tippeligaen er han en perfekt signering. Han var glimerende for Sandefjord i 1. divisjon sist sesong, og for Kristiansund før det, i tillegg er han en leder, noe FFK helt klart mangler, sier Jonsson.

Takker Høili

- Risholt kommer gratis til klubben. Han har skrevet under for halvannet år, og Terje Høili har bidratt til signeringen, noe vi er takknemlige for, sier daglig leder i Fredrikstad FK, Geir Bakken, til Fredriksstad Blad.

Risholt har to tidligere perioder i FFK med til sammen 98 spilte kamper i det norske seriesystemet, skriver FFK.

Kommer «hjem»

36-åringen har denne sesongen vært kaptein og startet 13 av 16 kamper for Sandefjord.

– Det er trist å forlate Sandefjord nå, men når FFK kom på banen så ønsket jeg det, selv om jeg både går ned i lønn og divisjon, forteller Risholt.

Han er klar på at FFK er den eneste 1. divisjonsklubben som kunne lokket ham vekk fra Sandefjord.

– Jeg trivdes godt i FFK. Selv om jeg har vært mange steder, så er FFK klubben jeg knyttet tettest bånd til, det er klubben min, forklarer midtbanekrigeren, som opprinnelig er arendalitt.

Opprykksgarantist

Risholt er kjent for å snakke rett fra levra. I fjor rykket han opp til Tippeligaen med Sandefjord, samtidig som han uttalte at FFK kunne gjort det samme med ham på laget.

– Det viste seg jo å stemme. Alle trodde FFK hadde et bedre lag enn Sandefjord, likevel gikk Sandefjord opp med soleklar margin, påpeker han.

Han er spilleklar til kampen mot Levanger søndag, og er klar på at førsteprioriteten denne sesongen må være å holde plassen, selv om kvalifiseringen ikke er mange poeng unna. For neste sesong er derimot ambisjonen allerede lagt.

– Jeg vet ikke hva klubben tenker. Men jeg og FFK har alltid vært en god kombinasjon. Jeg vil rykke opp med FFK igjen. En klubb som FFK kan aldri være fornøyd med å spille 1. divisjon slik jeg ser det, sier en offensiv Risholt.

– Jeg er vant til å rykke opp, og vil faktisk kalle meg en opprykksgarantist. I sju av de åtte sesongene jeg har spilt på nivå to har laget mitt rykket opp til øverste nivå. Jeg har også fem opprykk til Tippeligaen, og den statistikken er det ingen som matcher, uttalte han til Agderposten for få dager siden.

Roger Risholt CV

  • Født 10. april 1979 i Arendal.
  • Midtbanespiller.
  • Tidligere har Risholt spilt for Start, FFK, AGF Aarus, BK Häcken, Tromsø og GIF Sundsvall.
  • Han var sist i FFK i 2010.
  • Debuterte på det norske landslaget i 2005 og har spilt tre landslagskamper.
  • Han er også tvillingbror til Kai Risholt som også er fotballspiller.
Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags