Slik bør du kle deg på Winter Classic

KLAR: Håvard Andersen hjelper Hanna Kjenstad på med klær som skal være varme nok til å holde varmen under Winter Classic. (Foto:

KLAR: Håvard Andersen hjelper Hanna Kjenstad på med klær som skal være varme nok til å holde varmen under Winter Classic. (Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Her får du hjelpen så du slipper å fryse på den store ishockeyfesten på Fredrikstad Stadion.

DEL

Lørdag arrangeres Winter Classic-kampen mellom Stjernen og Sparta. Et utendørsarrangement som vil vare i fire timer. Ifølge værvarselet ventes det en til to grader lørdag under arrangementet og nærmest vindstille, noe som kan sies å være mildt for januar å være.

Likevel kan det bli svært kaldt når man blir sittende stille på tribunen i fire timer. Håvard Andersen og Hanna Kjenstad hos G-Sport på Torvbyen gir deg tipsene for hvordan du bør kle deg for å slippe å fryse.

– Hvor viktig er det å kle seg godt til en anledning som Winter Classic?

– Det er veldig viktig, man blir sittende lenge rolig og det er lett å fryse. Sitter man å fryser blir opplevelsen fort mer kjip, svarer Andersen

ULL: Det innerste plagget bør være tettsittende ull slik som Hanna Kjenstad sin ullgenser her.

ULL: Det innerste plagget bør være tettsittende ull slik som Hanna Kjenstad sin ullgenser her. Foto:

Ull er viktig

Andersen er klar på at det er viktig å kle seg innenfra og ut.

– Når man skal være ute i kulde bør man ha superundertøy eller ull innerst. Når man skal sitte stille som på Winter Classic er det ull som gjelder. Det nederste plagget bør være ull og tettsittende, det neste bør være en genser i ull eller fleece, før man har en tykk jakke utenpå. Det kan gjerne være litt luft fra det innerste til mellomste og mellomste til ytterste plagget da dette vil skape varme, forklarer Andersen.

Nedentil anbefaler han en boblebukse over ullstillongs. I tillegg til dette plukker han frem hansker, lue og bøff for å dekke til halsen. Kollega Kjenstad får æren av å prøve det fulle antrekket.

FULL PAKKE: Dette vil hjelpe deg godt å holde varmen på Winter Classic.

FULL PAKKE: Dette vil hjelpe deg godt å holde varmen på Winter Classic. Foto:

– Hvordan er det?

– Varmt, to lag med ull gir masse varme, svarer Kjenstad som gir tommel opp for at en slik påkledning gjør at man slipper å fryse,

Typiske feil

Andersen dro frem viktigheten av å kle seg innenfra og ut, og mener det er der mange gjør feil.

– Typiske feil er T-skjorte innenfor en tykk jakke, ankelsokker rett i skoene eller at man tar på seg olabukse uten noe under, det gir ikke spesielt mye varme. Det er viktig med mellomplagg, understreker han.

Følger du altså disse rådene er utsiktene gode for at du slipper å fryse på Winter Classic, og heller kan konsentrere deg om følge med på kampen og oppleve stemningen på et fullsatt Fredrikstad Stadion.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags