Sundelius klar for Stjernen

KLAR: Joacim Sundelius blir Stjernen-spiller den kommende sesongen. (Foto: Andreas Lekang/RB)

KLAR: Joacim Sundelius blir Stjernen-spiller den kommende sesongen. (Foto: Andreas Lekang/RB)

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Joacim Sundelius (25) er klar for Stjernen. 25-åringen har skrevet under på en 1+1-årskontrakt.

DEL

Sundelius har de siste seks sesongene spilt for Lørenskog, hvor han inneværende sesong gjorde 20 (8+12) poeng.

– Jeg gleder meg veldig til å spille for Stjernen, og tror det blir bra. Forhåpentligvis har jeg noe å bidra med også, sier Sundelius til Fredriksstad Blad.

– Stjernen har virkelig tatt mange steg i riktig retning de seneste årene. Jeg husker vi møtte dem i kvartfinalen for et par år siden. Det ble knalltøffe matcher, fortsetter 25-åringen.

Får en større rolle

Han legger ikke skjul på at han håper å få en lang større rolle i Stjernen-drakten enn hva tilfelle var i Lørenskog.

– Stjernen var tidlig på banen og signaliserte at de ønsket meg. Jeg syntes det hørtes interessant ut, ikke minst å få nye utfordringer og gjennom det ta nye steg, sier Sundelius.

Den 84 kilo tunge løperen startet karrièren i Manglerud Star, før han midtveis i 2011/12-sesongen tok turen til Lørenskog.

De siste fem sesongene har Sundelius vært en fremtredende spiller og står blant annet med +13 i +/--statistikken i fjor.

Trygg: – Bør inn på landslaget

Så sent som i februar i år gikk Lørenskog-veteran Mats Trygg ut i lokalavisen, Romerikes Blad, og mente at Sundelius fortjente en sjanse på landslaget.

– Joacim fortjener så absolutt en sjanse. Den er jeg litt overrasket over at han ikke har fått. Landslaget har en del typer som ham, men jeg tror det hadde vært veldig nyttig å sjekke ham skikkelig ut. Han er fortsatt ung og har allerede skaffet seg mye erfaring, sa Trygg til lokalavisen.

Han beskriver Sundelius som en skøytesterk og fysisk spiller som er guffen å møte.

– Hva mener du selv?

– He, he. Nei, det stemmer kanskje bra det. Jeg mener selv at jeg kan være med på å bringe mye fart inn i laget, avslutter Sundelius.

Sundelius har totalt 115 målpoeng på 312 Getliga-kamper

Stjernen-stallen

Keepere: Sander Rene Berg, Tommy Johansen

Backer: Michael Eskesen, Joakim Hjelm, Sander Rønnild, Jesper Kolle Nipe, Marcus Karlsson, Magnus Eikrem Haugen, Flip Halvordsson.

Forwards: David Hallström, Niklas Bröms, Anders Pedersen, Mikael Resberg Mikalsen, Marcus Bryhnisveen, Didrik Tollefsen, Karel Slavata, Isak Billet, Dan Nygård, Petter Røste Fossen, Joacim Sundelius.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags