Stjernen-gutten Travis drømmer om NHL

STJERNEN-GUTT: Travis Treloar (til høyre) er gammel Stjernen-gutt. Alle foto: Privat

STJERNEN-GUTT: Travis Treloar (til høyre) er gammel Stjernen-gutt. Alle foto: Privat

Etter sommeren setter Fredrikstad-gutten Travis Treloar (17) igjen kursen over Atlanteren for å fortsette drømmen om NHL.

DEL

For tiden spiller den gamle Stjernen-spilleren for Chicago Steel, hvor han etter sommeren tar fatt på sin andre sesong for laget fra Illinois.

Tidligere har han spilt for North Jersey Avalanche i USA, samt Frölunda og HV71 i Sverige. Men det var i Stjernen alt startet, og Treloar har i sommer deltatt på Stjernens sommertreninger, som for øvrig blir ledet av hans far, Darren.

– Det har vært morsomt å være med Stjernen igjen, og det er gode økter. Jeg føler meg i veldig god fysisk form, så det er positivt når sesongen begynner igjen i slutten av august.

FAR OG SØNN: Travis sammen med pappa og Stjernen-trener Darren Treloar.

FAR OG SØNN: Travis sammen med pappa og Stjernen-trener Darren Treloar.

College neste år

I fjor byttet han lag midtveis fra nevnte North Jersey Avalanche til Chicago Steel, hvor han skal aksle trøyen også kommende sesong.

Deretter går veien videre til Western Michigan University, som han allerede har signert en kontrakt med.

– Der er planen å være i fire år, så får vi se hva som skjer etter det. Drømmen er selvsagt å bli draftet til et NHL-lag, men det er en lang vei opp dit. Det er mye trening som skal til, og jeg er veldig opptatt av å ta en dag av gangen, og gjøre trene så riktig som mulig hver dag. Men, det er selvsagt det som er ambisjonen min – som det er for alle hockeyspillere, slår det unge talentet fast.

– Hva er drømmeklubben?

– Vel, pappa er fra Toronto, så Maple Leafs er favorittlaget. Men hvilket som helst NHL-lag duger i massevis, smiler unggutten.

CHIGACO STEEL: Travis Treloar i aksjon for Chigaco Steel.

CHIGACO STEEL: Travis Treloar i aksjon for Chigaco Steel.

Vant med å bo alene

Til tross for sin unge alder, er Treloar vant til å stå på egne ben. Allerede som 14-åring tok han turen alene til Sverige og HV71, og han tror at det valget har utviklet han stort – både som hockeyspiller, men også som menneske.

– Jeg trivdes utmerket godt i Sverige, både i HV71 og Frölunda, selv om det selvsagt var tøft å bo alene i starten. I HV71 vant jeg også SM-guld, noe som var veldig stort. Samtidig tror jeg det at jeg er vant med å bo alene og ta ansvar for meg selv har gjort overgangen til USA enklere. Det ble ikke et like stort «sjokk» å ta vare på seg selv, og jeg kunne fokusere på hockeyen fra dag én, konkluderer han.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags