Gå til sidens hovedinnhold

Stjernen bekrefter at det jobbes med forsterkninger - ønsker rask avklaring

Artikkelen er over 3 år gammel

Med små midler tilgjengelig leter Stjernen nå etter mulige forsterkninger.

Det bekrefter Stjernens styreleder Bjørn Viggo Nilsen til Fredriksstad Blad. Nilsen røper at klubben i helgen har intensivert jakten etter nye ansikter, men at dette ikke har økt i omfang etter stortapet i Lillehammer søndag.

– Dette handler først og fremst om skadesituasjonen, som ikke ser ut til å bli bedre med det første. Derfor har vi gjennom helgen sondert terrenget, sier Nilsen.

– Må forsterke oss

Han slår fast en gang for alle at klubben ikke har store summer til rådighet, og at det derfor kontinuerlig må gjøres en evaluering av situasjonen. Det er nemlig ikke snakk om å hente spillere for enhver pris.

– Kommer vi i mål med en spiller som vi er sikre på at vil styrke oss sportslig, samt at det er forsvarlig innenfor de økonomiske rammene vi har, så ønsker vi å slå til, sier Nilsen som understreker at klubben ønsker en rask avklaring – helst i løpet av tidlig denne uken.

Blytungt tap

Leif Strömberg erkjenner at søndagens tap mot Lillehammer er noe av det tyngste han har opplevd noensinne i sin trenerkarrière.

– Det var blytungt. Vi opptrådte nonchalant i egen sone og gjorde grunnleggende feil jeg ikke har sett oss gjøre tidligere, sukker Strömberg.

Og fortsetter:

– Gjør man ikke jobben, vinner man heller ikke hockeykamper. Idretten er rettferdig sånn sett.

– Hvor mye preges dere av at dere har få folk?

– Naturligvis preger det oss. Å si noe annet ville bare vært dumt. Men jeg hater å skylde på skader. Vi kan ikke sitte her og synes synd på oss selv. Vi må lære oss å håndtere dette også. Man må stille seg selv spørsmålet; hva kan jeg bidra med?

– Men nå jakter klubben forsterkninger?!

- Det er styret og sportssjef som styrer den biten. Vi er veldig lite involvert i akkurat det. Frem til det eventuelt er i boks må vi andre som er her jobbe videre med hva som er tilgjengelig.

– Men det kan vel aldri skade å få inn ny energi i en tropp?

– Det er korrekt. Tidvis har vi bevist at vi er kapable til å spille bra hockey. Jeg mener fortsatt at vi gjorde en god kamp mot MS og at vi i den kampen gjør arbeidsoppgavene våre. Vi er flinke til å rense foran egen keeper og vi gjør grunnjobben vår.

Til Hamar på torsdag

Treneren ser frem til å få tilbake spillere som Petter Røste Fossen, Magnus Eikrem Haugen, Didrik Tollefsen, Karel Slavata og Anders Pedersen. Når det skjer derimot, ønsker ikke treneren å spekulere i.

– Det er også slik at når noen er ute, blir det plass til andre. Da gjelder det å gripe sjansen. Det finnes ikke en hockeyspiller i verden som ikke ønsker mye istid. Uansett kan man aldri tillate seg å ha både fire og fem minus i en og samme kamp, sier Strömberg som sikter til +/-.statistikken – tall som viser hvilke spillere som er på isen på målene.

– Bruker du ditt nettverk i jakten på forsterkninger?

– Dersom klubben ber meg om det, så bidrar jeg gjerne.

– Storhamar borte på torsdag og Stavanger hjemme på lørdag er det som venter denne uken. To tøffe kamper..?!

- Definitivt. Men nå handler det om å ta en dag av gangen.

PS! Verken Jesper Nipe, David Hallström eller Philip Hansen – som alle fikk fem minutter + video, fikk noen ytterligere reaksjon etter kampen.

Kommentarer til denne saken