Sparta-leder: – Vi blir gjerne med på hockeyfesten

Positiv: Spartas Pål Inge Karlsen roser Stjernens initiativ og legger til at Sparta gjerne stiller til kamp på Fredrikstad Stadion.

Positiv: Spartas Pål Inge Karlsen roser Stjernens initiativ og legger til at Sparta gjerne stiller til kamp på Fredrikstad Stadion.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Et flott initiativ som vi gjerne blir med på dersom det blir en realitet. Det sier daglig leder i Sparta, Pål Inge Karlsen.

DEL

Mandag kveld kunne Fredriksstad Blad melde at Stjernen har en drøm om å arrangere en utendørskamp i Get-ligaen mot Sparta på Fredrikstad Stadion i januar neste år.

Kampen vil være en del av en vinterfestival som vil gå over flere dager.

– En folkefest som skal ha et familievennlig preg. Det vil være helt naturlig at vi også involverer andre is- og skøyteidretter og at også skoler og andre foreninger blir med på lasset, sa styreleder i Stjernen Bjørn Viggo Nilsen.

Har vurdert det samme

Spartas daglig leder, Pål Inge Karlsen, fullroser Stjernens initiativ.

– Et ambisiøst, men veldig flott prosjekt. Kjempepositivt, sier Karlsen som mener et utendørskamp, lignende NHLs Winter Classic, vil være en flott markedsføring av norsk ishockey.

– Er Sparta positive til å stille som motstander dersom det kommer en forespørsel?

– Absolutt. Vi blir gjerne med, sier Karlsen. Han røper at Sparta selv har vurdert en Winter Classic i Sarpsborg.

– Det ble med tanken. Det er et stort og krevende prosjekt som vi på det tidspunktet ikke prioriterte å gå videre med.

Tar snarlig avgjørelse

Styreleder i Stjernen, Bjørn Viggo Nilsen, sier til Fredriksstad Blad at han har mottatt en rekke positive reaksjoner etter at nyheten om Winter Classic-planene ble lansert.

Gigantprosjektet kan ha en kostnad på opp mot halvannen million kroner. Dette inkluderer leie av rink, strømforbruk, baneleie og rigging. I tillegg kommer massevis av dugnadsinnsats

– Vi jobber videre med dette og må ta en avgjørelse innen utgangen av februar i år. Et par av viktige avklaringer vil kunne komme allerede innen relativt kort tid, sier Nilsen.

Forbundet er positive

President i Norges Ishockeyforbund, Gerhard Nilsen synes Stjernen har kommet med en spennende idé.

– Det er tøft dersom Stjernen går for et slikt arrangement, sier Nilsen. Han legger til at også forbundet selv har snakket løst om en Winter Classic, da på Ullevaal stadion.

– Det er naturligvis en viss økonomisk risiko med dette. Vi er ikke noe rikt forbund og har derfor ingen muligheter til noe slikt.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags