Røste Fossen tilbake i full trening

Snart klar: Petter Røste Fossen nærmer seg kampklar. Hardhausen håper fortsatt å rekke seriepremieren mot Sparta. (Foto: Stjernen Hockey Elite)

Snart klar: Petter Røste Fossen nærmer seg kampklar. Hardhausen håper fortsatt å rekke seriepremieren mot Sparta. (Foto: Stjernen Hockey Elite)

– Jeg er 100 prosent lojal til den planen vi har lagt. Jeg er definitivt i rute, sier Petter Røste Fossen (26).

DEL

Mandag trente hardhausen for fullt for første gang på en god stund. Nå vurderer han hvorvidt det kan være aktuelt å spille Stjernens generalprøve mot M/S søndag.

– Formen er bra den. Det går absolutt fremover. Samtidig som jeg er svært nøye på at jeg ikke skal forhaste meg. Jeg ønsker å være 100 prosent sikker på at skaden er helt leget den dagen jeg melder meg kampklar, sier Røste Fossen.

Og fortsetter:

– Jeg har en bra dialog med det medisinske støtteapparatet, trenerteamet og ledelsen i klubben. Jeg har hele tiden hatt et opplegg som jeg har forholdt meg 100 prosent lojal til.

Ble «Folkets spiller»

Det var i mai at den 183 centimeter høye og 84 kilo tunge venstrefattede vingen ble hentet til Stjernen. 26-åringen er delvis finansiert med støtte fra byens supportere.

Da hardhausen – som har vunnet hockeyklubbenes årlige styrke- og utholdenhetskonkurranse «Ironman» hele fire ganger – signerte for klubben uttalte han at han håpet å kunne være tilbake til seriestart.

– Er det målet fortsatt realistisk?

– Absolutt. Som sagt er jeg i helt i rute. Men jeg registrerer at folk har mange meninger og at flere mener å vite mye. Jeg har blant annet lest at flere hevder at jeg neppe er tilbake før i november. Det er bare sprøyt. Jeg forstår at supporterne er utlåmodige, men rykter er det ingen grunn til å forholde seg til.

– Så serieåpningen kommer ikke for tidlig?

– Nei. Men det er litt usikkert om jeg skal spille kampen mot M/S på søndag. Det er tross alt en treningskamp. Når du har hatt et såpass langt skadeavbrekk som det jeg har hatt, så betyr ikke treningskamper all verden. Det er heller ikke slik at det deles ut medaljer og mesterskap etter fem serieomganger.

– En god oppkjøring

Det er en lyskeskade som i utgangspunktet har satt 26-åringen ut av spill. En skade som senere ble forverret fordi den ble belastet for hardt uten å være fullt restituert. Det resulterte i nesten et års skadefravær.

– Nå ser det i alle fall veldig bra ut. Det er heller ikke slik at jeg ikke har fått trent skikkelig. Jeg har hatt en veldig bra, og god sesongoppkjøring der jeg har vært på is siden 20. juli. Alle tester jeg har tatt hos fysioen ser bra ut.

Røste Fossen har sett samtlige treningskamper fra tribunen.

– Hva er inntrykket du sitter igjen med?

– At vi har ting å jobbe med. Det er et nytt system som skal spilles inn. Tidvis ser vi bra ut, mens vi i andre perioder faller litt ut av rammene våre. Men vi har en gruppe som jobber knallhardt hver eneste dag og jeg føler meg trygg på at dette skal bli bra. Dersom alle jobber sammen har jeg tro på at vi kommer til å bli akkurat så skøytesterke og aggressive som vi skal være.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags