Jan G. Lund er en av fem som kan bli «Årets ildsjel» på Idrettsgallaen

Overrasket: Jan G. Lund ble onsdag nominert til finalen i Årets Ildsjel-pris. (Foto: Teddy Madsen)

Overrasket: Jan G. Lund ble onsdag nominert til finalen i Årets Ildsjel-pris. (Foto: Teddy Madsen)

Artikkelen er over 2 år gammel

Jan G. Lund (73) er nominert til Årets ildsjelpris som deles ut på Idrettsgallaen på Hamar 6. januar.

DEL

Det var i forrige uke at Stjernen-veteranen fikk vite at han var Østfolds kandidat til prisen. Onsdag fikk Lund en ny hyggelig beskjed: - Du er en av fem i finalen!

Stemmes frem av publikum

Dermed tar Lund plass i salen under Idrettsgallaen på Hamar tidlig i januar neste år. Ildsjelprisen er en av de virkelig høythengende under den årlige idrettsfesten.

Følgende kriterier må oppfylles for å bli nominert:

  • Vedkommende har gjort en solid innsats for idretten.
  • Hun/han kan være enten trener, tillitsvalgt eller ha andre verv i idretten.
  • Ikke være heltidsansatt  

En egen jury har innstilt fem finalister, og har stemt på sin favoritt blant disse. I tillegg er det opp til folket å avgjøre hvem som vinner. Avstemningen foregår fra midten av desember og frem til Idrettsgallaen. Juryen og folkets stemmer teller 50 prosent hver.

Årets jury består av Kjetil André Aamodt, Aida Dahlen, Stian Sivertzen, Ole Gunnar Solskjær, Are Strandli, Heidi Støre, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Rolad Udnæs.

Populøært: Ukentlig tar Jan G. Lund i mot SFO-barn til skøyeaktiviteter i Stjernehallen. (FOTO: VIDAR HENRIKSEN)

Populøært: Ukentlig tar Jan G. Lund i mot SFO-barn til skøyeaktiviteter i Stjernehallen. (FOTO: VIDAR HENRIKSEN)

Har bekledd samtlige roller

Jan G. Lund har vært med i Stjernen siden klubben så dagens lys. 73-åringen har bekledd samtlige styreverv i klubben. Han har også vært aktiv spiller, samt vært en del av samtlige komiteer, også i byggekomiteen for Stjernehallen. De senere årene har han vært leder for skøytetilbudet for barn på dagtid, samt at han har vært en sentral brikke rundt klubbens hockeyskole

– På slutten av 1950-tallet tok ishockeyen meg, og der har jeg brukt mye av fritiden. I alle år har jeg deltatt i klubbsammenheng. Jeg har vært medlem av ishockeyforbundets-, idretts- og ishockeykretsstyrer gjennom lengre perioder. Av utmerkelser har jeg Kongens medalje, ishockeyforbundets sølvmerke, som er nest øverste utmerkelse og Isbjørn, Idrettskretsens pokal og andre utmerkelser, sa Lund da FB intervjuet ham i forbindelse med 70-årsdagen i 2014.

PS! Svein Robert Vestå fra Sortland Volleyball vant Ildsjelprisen i 2017. Ongen fra Østfold har tidligere gått til topps i kåringen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags