Nylig sendte klubben av gårde en søknad om å få arrangere årets europacup på hjemmebane.

– Vi har diskutert dette lenge. Allerede i november i fjor var vi inne hos forbundet for å sjekke mulighetene. De var positive ettersom det er lenge siden Norge har arrangert et mesterskap, sier sportslig leder i Slevik, Ole-Richard Pedersen.

LES OGSÅ: Dahl vil bli en slager også i Europa

Skyhøye krav

På møtet med forbundet ble Slevik presentert for skyhøye krav fra det det internasjonale forbundet.

– Det koster uhyre mye penger å arrangere en slik helg. Det internasjonale innebandyforbundet har ambisjoner om å bli en del av det olympiske programmet og derfor er det like store krav til å arrangere en europacuphelg som et VM, sier Pedersen.

 

For å streame kamper og tilby bilder har klubben forhørt seg med medielinjen på Glemmen videregående skole. I tillegg har man klart å få til en gunstig hotellavtale for de 20 delegatene klubben må huse.

– Å bruke Gressvikhallen kan vi bare glemme. Derfor blir Kongstenhallen arenaen vi må ta i bruk, sier Pedersen.

Har søkt om støtte

For å finansiere europacuphelgen har Slevik også søkt Fredrikstad kommune om 150.000 kroner i støtte. Saken skal opp i kulturutvalget 19. mars.

– Det første budsjettet vårt var på en halv million kroner. Dersom vi får støtte fra kommunen vil det hjelpe oss en god del på vei. Vi tror at en slik helg vil være positivt for innebandyen i distriktet. I tillegg ønsker vi å revansjere oss fra de to andre gangene vi har deltatt, sier Pedersen. Det første året røk Slevik i finalen. I fjor ble det exit i semifinalen.

Kan få med damene også

Foreløpig er det Slevik og et russisk lag som har søkt om å få være vertskap for turneringen som vil bli spilt 9.–13. oktober.

– Når venter dere å få et svar?

– Senest 30. juni, men vi har fått signaler om at det kan bli tatt en beslutning i løpet av mai.

I dag spilles den siste serierunden i både herrenes og damenes serie. Herrene er for lengst seriemestere og vil få utdelt det synlige beviset i dag.

Dersom Slevik-damene vinner sin kamp mot Bygdøy/Monolitten borte og blir nummer to vil også de være klar for europacupspill i oktober.

– Det ville vært perfekt å få med begge lagene inn i en slik helg, avslutter Ole-Richard Pedersen.