FIBK vant bunnkampen

TRIUMF: Keeper Ole Mossik rett etter den avgjørende redningen kun sekunder før full tid hvor seieren ble sikret.FOTO: Henrik M. Simensen

TRIUMF: Keeper Ole Mossik rett etter den avgjørende redningen kun sekunder før full tid hvor seieren ble sikret.FOTO: Henrik M. Simensen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

(Fredrikstad Innebandyklubb – Harstad 7-6) Etter seier over tabellnabo Harstad i en dramatisk kamp har både spillere og trener Erik Hæren nå klokkertro på at plassen i Eliteserien holdes.

DEL

Det er FIBK og Harstad som kjemper om den viktige 10.-plassen i Eliteserien i innebandy som gir fornyet kontrakt i Eliteserien i innebandy, mens 1.-plassen må ut i kvalifisering. Søndag møttes de til en nøkkelkamp, hvor til slutt FIBK gikk seirende ut 7–6.

– For spennende

De to første periodene var tett og jevne, men i 3. periode gikk FIBK opp i 7–4 etter å ha spilt fem minutter i overtall.

– Da hadde vi full kontroll på kampen, men så scorer de og vi får en fem minutters utvisning, forklarer trener Erik Hæren.

I overtallet reduserte Harstad ytterligere en gang til 7-6, før de desperat presset på i sluttsekundene, to sekunder før slutt fikk de et skudd fra kort hold, men keeper Ole Mossik reddet reiste seg opp, hev hjelmen og ble overfalt av feirende lagkamerater.

– Dette ble litt for spennende, utvisninger preget den siste perioden, men jeg synes det beste laget vant til slutt, sier Filip Halvorsrød som ble kåret til FIBKs beste spiller.

– Jeg synes det er veldig bra gjort av gutta å vinne kampen. Det var en spesiell kamp, litt tam frem til de siste ti minuttene, da eksploderte det, sa Hæren.

Mot ny kontrakt

Seieren gjør at FIBK med fem kamper igjen er tre poeng foran Harstad.

– Et par poeng til nå så tror jeg vi er sikret, så dette var kjempeviktig, sier trener Hæren.

– Vi holder plassen nå, i siste kampen mot Sarpsborg Sharks, der tar vi poeng, smilte Halvorsrød etter kampslutt.

Kollapset lørdag

Trener Hæren trekker også frem at det var sterkt av spillerne å reise seg søndag etter kollapsen mot Sveiva lørdag. Der sto det 5–5 etter to perioder, men så slapp FIBK inn 12 mål i den siste perioden og tapte 17–5.

– Jeg har aldri vært med på noe lignende, sa Hæren.

Spesielt oppgitt var han over at de slapp inn tre mål i eget overtallsspill. Søndag kunne han smile for godt overtallsspill, da ble nemlig to av lagets mål i 3. periode scoret i nettopp overtall.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags