FIBK tapte viktig kamp

FIKK DET TØFT: Samuel Hellström og FIBK fikk det tøft mot Grei - og tapte til slutt 2-6. ARKIVFOTO

FIKK DET TØFT: Samuel Hellström og FIBK fikk det tøft mot Grei - og tapte til slutt 2-6. ARKIVFOTO

Artikkelen er over 3 år gammel

(Fredrikstad Innebandyklubb 2 - 6 Grei). FIBK har fått en eventyrlig start på sesongen, men måtte skuffet konstatere at det ble tap i den meget viktige kampen mot Grei.

DEL

– Dette var surt. Mye hadde vært gjort med seier i dag, sukker Michael Hemstad, FIBKs assistenttrener. Han har akkurat sett laget sitt tape mot kvalikplasserte Grei – et tap som fort kan bli direkte avgjørende for FIBKs sesong. Med seier mot kveldens motstander, som befinner seg på nest-sisteplass, ville FIBK hatt en luke på åtte poeng ned til kvalik. Etter kveldens tap er den samme avstanden kun to poeng.

– Vi er ikke på det nivået vi har vært tidligere i år, og vi er ikke «på» fra start. Vi er et lag som liker å kontre, og når vi havner under 2–0 så tidlig, må vi prøve å føre kampene. Det kler oss dårlig, analyserer han.

Han er likevel opptatt av å fremheve den gode høstsesongen – nå venter nemlig nesten en måned fri, før det braker løs mot Tunet den 17.12.

– Vi er veldig fornøyd med høstsesongen som helhet – både spillemessig og poengmessig. Vi har byttet ut halve stallen fra i fjor, så vi skal absolutt ikke legge oss ned etter dagens tap, insisterer Hemstad.

Med seier i kveldens kamp kunne FIBK gått inn mot vårsesongen med en drøm om sluttspill – den ballen legger Hemstad død nå.

– Vårt eneste mål er å sikre plassen, det er det ikke noe tvil om. Hadde vi tatt tre poeng i dag kunne vi kanskje snakket om noe annet, men vi skal jobbe hardt for å holde plassen. Vi har et god utgangspunkt, mener assistenttreneren.

Eventyrlig start – tap til tross

Med 11 poeng på de 10 første kampene hadde FIBK allerede før dagens kamp kapret samme poengsum i hele fjor. Da måtte laget ut i kvalik, hvor de i kvalifiseringsserien til slutt sikret plassen i årets eliteserie.

Før dagens hjemmekamp mot Grei hadde gjestene kun tatt seks poeng på de ti første kampene, og lå dermed på samme kvalikplass som FIBK endte på i fjor. En seier ville med andre ord vært et kvantesprang mot fornyet kontrakt – og muligens sluttspillsplass.

Dessverre for FIBK havnet laget bakpå tidlig, og Grei kunne gå til første pause med en 0-2-ledelse i baklomma. Den neste perioden endte målløst, før målbonanzaen virkelig startet i tredje periode.

FIBK reduserte til 1–2 via Markus Madsen et drøyt kvarter før slutt, men like etter økte Grei ledelsen til 1–3 etter en personlig feil i Fredrikstad-forsvaret. Etter dette fikk Grei den berømte ketchupeffekten, og satte inn tre raske scoringer til.

– Vi prøver å stå høyere når vi får 1–3. Vi har ikke noe valg, da vi jakter mål. Dessverre lykkes vi ikke i presset, og de spiller enkelt rundt oss. Da renner det fort inn bakover, forklarer Hemstad.

Minuttet før slutt fikk dog vertene inn en trøstescoring da FIBK og Jan Karlsson reduserte til 2–6 etter et straffeslag, som også ble sluttresultatet.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags