Gå til sidens hovedinnhold

Fredrikstad Innebandyklubb har to lag i NM-finalen: – En solid fjær i hatten for klubben vår!

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredrikstad IBK spiller NM-finale i både G17- og G19-klassen. – En skikkelig fjær hatten for oss, sier en stolt Erik Hæren.

For et par uker siden ble det klart at Fredrikstad Innebandyklubbs G17-lag var klar for NM-finalen. Søndag ble også klubbens G17-lag finaleklare etter å ha slått Sveiva i semifinalen.

Anført av Nicholay Halvorsen, Mathias Wågbø og Samuel Hellström – som alle har eliteserieerfaring – var Fredrikstad overlegne og vant til slutt oppgjøret 9–3. Stian Nilsen ble semifinalens store spiller med fire(!) scoringer.

Hektisk søndag

Nå venter Tunet i finalen førstkommende søndag klokken 10.00. Seks timer senere skal G19-laget i aksjon i det som blir et brennhett byderby mot Sarpsborg Sharks. Finalene spilles i Ekeberghallen i Oslo.

– Optimalt sett skulle vi sett at en av disse finalene hadde gått på lørdag. Nå blir det en travel dag for flere av guttene, sier Hæren.

For: Halve G17-laget spiller også for G19.

– Fordel Sarpsborg, mener Hæren som raskt legger til at han langt ifra avskriver eget lags sjanser.

– Sarpingene har vært i toppen i denne årsklassen i flere år, men vi har absolutt tenkt til å gi dem kamp til døren.

Må se finalen fra tribunen

Hæren selv må se G17-finalen fra tribuneplass etter å ha klart kunststykke å bli utvist i den dramatiske semifinalen for et par uker siden.

– Det kokte litt over. Samtidig var jeg på ingen måte ufin. Jeg fortalte i klartekst hva jeg mente om dommerinnsatsen, sier Hæren som dermed overlater treneransvaret til Dag Finnes og A-lagstrener Mikael Hemstad.

– Hva er sjansene for å ta «The Double» på søndag?

– Vi er nok ikke favoritter i noen av finalene. Men vi skal kjempe med nebb og klør. G17-finalen tror jeg fort kan bli en jevn affære.

Fremtiden ser lys ut

Med finaledeltagelse i både G17 og G19 ser fremtiden til Fredrikstad Innebandyklubb lysere ut enn på lenge.

– Vi har aldri vært redde for å slippe til ungguttene på A-laget. I år berget vi plassen uten kvalik og vi var også svært nær ved å kunne ta en sluttspillsplass. Det er gjennom å satse på ungguttene at vi ønsker å bygge A-laget vårt, sier Hæren.

Han legger til at klubben ikke er i nærheten av å ha de samme ressursene som Slevik og Greåker og at man derfor må tenke alternativt.

– Samtidig er det en hårfin balansegang. Jeg forstår også at våre unggutter har ambisjoner og at vi derfor må ta ytterligere steg for å være attraktive nok, sier Hæren som derfor poengterer viktigheten av et bra miljø og en bra treningshverdag.

– Derfor legger vi alt vi har av ressurser på å kunne tilby gode treningsfasiliter og skape et godt treningsmiljø, sier Hæren.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.