Gå til sidens hovedinnhold

Deler ut 50.000 kroner i året

Artikkelen er over 3 år gammel

Installatøren Gruppen AS har opprettet «Installatørfondet». Fra det skal det deles ut 50.000 kroner i stipender til unge talenter innen kultur og idrett.

– Vi har vært en aktiv støttespiller i samfunnet i mange år, men nå ønsker vi å nå ut til flere unge talenter, forteller utviklings- og markedssjef i Installatøren Gruppen AS, Geir Bakken.

Gir alle muligheten

Sammen med styreleder Bjørn Viggo Nilsen forteller han at bedriften nå lyser ut stipender som hvem som helst kan søke på. Det skal deles ut 50.000 kroner årlig, og man kan søke stipender fra 10.000 kroner til 50.000 kroner.

– Vi vil prøve å bidra til at de som ikke mottar noe særlig med midler kan få litt. Ofte er det kjente navn eller større lag og organisasjoner som får, men vi lar alle få muligheten til å søke, forteller Bakken.

– Dette er vår måte å hjelpe barn og unge som ikke har muligheten til å få realisert sine prosjekter, legger han til.

Den første søknadsfristen er satt til 10. juni, og personer som har et formål de ønsker å søke penger til kan sende sin søknad til geir.bakken@installatoren.as.

Ønsker seg historier

Ideen med stipendet er at det skal favne mange, og at alle skal stille likt når de søker. Hvor mye man har gjort tidligere har ikke noe å si, og lag, foreninger, enkeltpersoner og grupper kan søke.

– Vi er på utkikk etter gode historier, sier Nilsen.

– Vi vil at dette skal ha en betydning for noen, og kanskje være en start for unge talenter. Kanskje noen trenger en kickstarter for å nå et mål, eller noen har et prosjekt de ikke kommer videre med fordi de ikke har midler. Det er disse historiene vi vil høre, og bidra til å få realisert, legger han til.

Installatøren Gruppen AS

  • Installatøren Gruppen ble startet i 1989
  • Selskapet er nå holdingselskap for elektroselskapene Installatøren Fredrikstad, Installatøren Sarpsborg, Installatøren Oslo og Installatøren Eiendom
  • Tilsammen har selskapet 150 ansatte, og 70 av dem arbeider i avdelingen i Dikeveien
  • Konsernets omsatte for 175 millioner kroner i 2016

Fagjury bestemmer

Pengene skal gå til unge aktører som driver med kultur eller idrett. Man trenger ikke være knyttet til et lag eller forening, men man må vise godt talent, gode prestasjoner, gode holdninger eller ha vist et særlig talent eller fremgang det siste året.

En fagjury bestående av Geir Bakken, i tillegg til Ole-Henrik Holøs Pettersen og reportasjeansvarlig for sport i Fredriksstad Blad, Joakim Simensen, vil avgjøre hvem som mottar stipend.

– Vi har fått med oss Ole-Henrik og Joakim som representanter fra idretten og kulturen i byen. De har god oversikt, og vet hva de driver med, så de kan være med på å velge ut gode kandidater, sier Bakken.

Håper på mange søknader

Tildelingen skal skje hvert år, forutsatt at juryen har kvalifiserte søkere. Det tilføres 75.000 kroner i året til fondet, og juryen kan dele ut mer enn 50.000 kroner dersom det er flere gode kandidater.

Nå håper juryen de får inn mange gode kandidater til den første tildelingen som vil skjer før sommerferien.

– Vi håper på en god bunke med søknader, og gleder oss til og sette oss ned å fordele midlene, avslutter Bakken.

Installatøren Gruppen AS 

Kommentarer til denne saken