Vil lage tidenes idrettsfest i Fredrikstad

IDRETTSFESTEN 2017: Denne gjengen skal sørge for tidenes idrettsfest i Fredrikstad lørdag 19. august.

IDRETTSFESTEN 2017: Denne gjengen skal sørge for tidenes idrettsfest i Fredrikstad lørdag 19. august. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredrikstad 450 år og virksomhet Idrett, har slått seg sammen med fire idrettsarrangementer som skjer i byen 19. august. Innenfor noen få timer så skal Norgesmester i bueskyting, verdensmestere i seiling, vinner av Fredrikstad Triathlon og World Tour-vinner i sykling kåres, i Fredrikstad.

DEL

World Tour rittet Ladies Tour of Norway (sykling), VM i seiling 8 meter, Fredrikstad Triathlon og NM i bueskyting går alt av stabelen i Fredrikstad lørdag 19. august.

–  Det var tilfeldig at så mange ble planlagt på samme tid, men vi ser at samarbeid vil gagne alle de fire forskjellige arrangementene, og gleder oss over at alle har fordel av hverandre, sier prosjektleder for Fredrikstad 450 år, Irene Østbø, som torsdag hadde invitert til pressetreff sammen med alle arrangørene.

Fire store arrangement

Da så Fredrikstad 450 år muligheten til å lage «Idrettsfesten 450 i Fredrikstad», med å samorganisere de fire arrangementene til en stor idrettsfest.

– Dette vil bli noe helt unikt for Fredrikstad, som aldri har blitt gjort før. På kun noen få timer skal verdensmester i seiling kåres, Norgesmestere i bueskyting, vinner av Fredrikstas Triathlon og en World Tour-vinner i sykkel, sier Roy Moberg i Ladies Tour.

Thriatlon vil foregå på formiddagen, og vil for andre gang avholdes i sentrum. Bueskytingen skjer i Gamlebyen, mens seilingen er på Hankø. I seilekonkurransen skal blant annet H.M Kong Harald skal delta, hvor han vil bli utfordret av selveste «Jarlen av Hankø», Henning Forsberg.

I bueskytingen stiller flere lokale, blant annet Bård Nesteng, som har tre OL på CV-en.

Syklkelrittet blir siste arrangement, den har målgang i Fredrikstad rett over klokken 18, og rytterne vil sykle inn i sentrum rundt 17:20.

«Hot spot» på Tollbodplassen

Tollbodplassen skal være hjertet som samler de fire arrangementene, og blir kalt for «hot spot».

Dette blir en unik publikumsarena med matservering, underholdning ogforskjellige aktiviteter som barn og andre tilskuere kan være med på, som for eksempel bueskyting. Det skal være et eget sykkelløp for barn opp til 12 år. Der skal også målgangen av Ladies Tour of Norway være.

Det vil også være en stor skjerm hvor man vil få intervjuer og oppdateringer fra de forskjellige arenaene. Mot slutten av dagen vil man kunne følge sykkel-løpet mens de nærmer seg Tollbodplassen, og direktesendt Tv2 sending på storskjermen

God reklame for byen

I forbindelse med World Tour-løpet vil også TV2 sende direkte på hovedkanalen de to siste timene av løpet.

– Vi har bedt TV-selskapet om å bruke helikopter-bilder fra Hankø, hvor man da kan se VM i seiling til sjøs, og kun noen få hundre meter unna de beste kvinnelige syklistene i verden sykle World Tour, alt i alt vil det bli mye god reklame for Fredrikstad, forteller Marius Jørgensen i Ladies Tour.

Tidligere verdensmester i landeveissykling, Monica Valen, skal fungere som utegående reporter for TV2 under sendingen, og gleder seg til å treffe Fredrikstad-folk som hun skal bringe ut i TV-ruta.

GLEDER SEG: Monica Valen skal være utegående reporter for TV2 langs løypa som ender i Fredrikstad.

GLEDER SEG: Monica Valen skal være utegående reporter for TV2 langs løypa som ender i Fredrikstad. Foto:

– Da skal vi prøve å lage tv som er morsom og skape masse positivitet, smiler Valen, som i dag er bosatt på Hvaler.

Hvert arrangement har sine egne budsjetter når det kommer til gjennomføringen av dette, men alle har fått tilskudd fra kommunen. Fredrikstad Triathlon og bueskyting har begge fått 70.000, VM i seiling har fått 150.000, mens Ladies Tour of Norway har fått 250.000.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags