Gå til sidens hovedinnhold

Hjulmakerveiens Roar Crocket

Artikkelen er over 13 år gammel

Ville vesten hadde sin Davy Crokett. Hjulmakerveien har Roar Crocket. I helgen fyrer han løs under EM på den britiske kanaløya Jersey.

– Presisjonen er nok den samme, kanskje bedre til og med. Men det er i alle fall fredligere det jeg driver med, selv om det er mange tøffe dueller, ler 48 år gamle Roar med etternavnet Michalsen.

Forsvarer Norges ære

Crocket-spilleren fra Hjulmakerveien Crocket Club vil være eneste norske representant når crocket-entusiaster fra 10-15 nasjoner møter opp for å spille om EM-titler.
Klubben på Ambjørnrød har for tiden sju medlemmer, men har allerede snart eksistert i 18 år.
Fra å holde på kun for moro skyld, her det gjennom årene blitt mer og mer alvor.
– Det er vel jeg, pluss et par til, som har deltatt i konkurranser utenfor Norge. Men nå, etter at vi har fått anlagt vår egen glimrende bane her på Krabberød, kan vi i alle fall ikke klage på treningsmulighetene, sier han.
Med velvilje fra eierne av Haugen gård har klubben fått leie en liten jordesnipp, og anlagt sin egen bane.
– Det har kostet noen kroner ja. Blant annet har vi kjørt på flere lastebillass med sand. Nå planlegger vi å kjøpe en greenklipper, slik at vi kan kutte gresset i to millimeters høye. Da blir det helt strøkent, mener Michalsen.

Tøft uttak

– Hva skal til for å delta i EM. Er det noe du bare melder deg på - eller blir man tatt ut?
– Det er skikkelig uttak ja. Forbundsstyret, med presidenten i spissen, avgjør hvem som skal sendes, forteller han.
Hvem som er president?
– Jo, det er meg det, ler Michalsen, før han legger til:
– Egentlig er det ganske seriøst. Norges Crocket Forbund er etablert på en skikkelig måte, men vi er foreløpig for små til å bli medlemmer i Idrettsforbundet. I alle fall som egen forbund.
– Og grunnen til at presidenten skal representere i EM kommer rett og slett av at jeg anses som den beste spilleren. Blant annet bekreftet jeg det ved å vinne NM så klart som 26-2 for to uker siden, forklarer han.

Komplisert spill

Den type crocket man driver er litt annerledes enn hva mange av oss holder på med hjemme på plenen, med et billig køllesett fra Biltema, og kanskje med to-tre øl og en solid porsjon grillmat innenbords.
– Vi har jo enkelte klubbkonkurranser der vi "slår ut håret" vi også, men regler og utstyr er helt annerledes, forklarer Michalsen.
Kølla han bruker er et importert presisjonsverktøy til 4.000 kroner. Hver av ballene koster 500 kroner.
– Bøylene vi slår ballen gjennom har for eksempel en åpning som kun er én millimeter større enn ballens diameter. Uten skikkelig underlag ville det derfor være helt umulig.
– Ute på banen er det seks bøyler man skal gjennom tur/retur for så å avslutte med et slag mot pinnen. I EM spiller man dette to ganger, forteller han.

Spiller på motstanderen

– Vi spiller mann mot mann, og kan hele tiden oppnå ekstraslag ved å spille innom motstanderens baller. De dyktigste kan derfor gå hele runden uten at motstanderen slipper til.
I EM vil deltagerne innledningsvis plasseres i puljer på fire der alle spiller mot hverandre. De beste går så videre i utslagsspill frem til finale, mens de øvrige spiller plasseringsspill.
Michalsen har målet klart for seg foran EM.
– Jeg satser på fremgang fra i fjor, men vil bli veldig, veldig skuffet om jeg ikke i alle fall klarer å forsvare fjorårsplasseringen, sier han.
– Og fjorårsplasseringen var?
– Hørte ikke.
– Fjorårsplasseringen?
– Jo, jeg ble helt sist, skratter Roar Crocket Michalsen.

Kommentarer til denne saken