Gå til sidens hovedinnhold

– Håper flere ser verdien av Idrettsfestivalen

Sandvolleyballfest for femte året på rad – trenger hjelp for å fortsette

Artikkelen er over 5 år gammel

– Jeg håper kommunen og næringsliv ser gleden dette skaper, sier Stian Opsahl, som for femte året er med å arrangere Idrettsfestivalen i Fredrikstad sentrum.

Denne helgen fylles både Stortorvet og Fisketorget i Fredrikstad sentrum med sand, og nett settes opp. Det er i år femte gangen at Idrettsfestivalen arrangeres.

Idrettsfestivalen 2015

  • Tre sandvolleyballbaner har blitt satt opp i sentrum, på Stortorvet og Fisketorget.
  • Startet onsdag og torsdag med sandvolleyballskole, med godt skolerte trenere.
  • Fredag er det lokal turnering som starter på ettermiddagen og går utover kvelden.
  • Lørdag og søndag arrangeres Norgestour-turneringen med spillere på høyt nivå, både fra Norge og utlandet.
  • Alt er gratis.

 

Festivalen inneholder både sandvolleyballskole, lokal turnering fredag, og Norgestour i helgen, med noen av de beste lagene nasjonalt og gode internasjonale lag.

Stor interesse

Allerede onsdag var den ene banen fylt opp med unge, som benyttet seg av sandvolleyballskole-tilbudet.

Ifølge Stian Opsahl er det stor interesse for sandvolleyball i Fredrikstad.

– Det er veldig populært. Vi har fulle påmeldingslister. Denne festivalen er også en av grunnene til det, og for at vi skal kunne vokse videre, forteller Opsahl.

Dugnad

Han mener det store engasjementet for sandvolleyball i distriktet er den største årsaken til at festivalen kan arrangeres for femte året på rad.

– Det er mange hundre dugnadstimer som legges ned for å kunne få til dette, det viser hvilket engasjement det er for sandvolleyball i distriktet, forklarer Opsahl.

– Skaper mer liv

Det er Fredrikstad Beachvolleyballklubb som står som arrangør. Med seg på laget har de blant annet Infotjenester, Fredrikstad kommune og Fredriksstad Blad, men Opsahl frykter de ikke kan gå på et sjette år med festival.

– Det har gått på privatøkonomien løs for enkelte. Vi vil gjerne få til denne festivalen på permanent basis, men er avhengig av mer hjelp, slår Opsahl fast.

Dermed håper han på mer hjelp fra både kommune og næringsliv i fremtiden.

– Dette er et flott tilbud for alle parter. Det er et sunt idrettstilbud for barn og unge, og det er helt gratis. For kommunen og næringsliv skaper det mer liv og handel i sentrum, så jeg håper virkelig de kan få øynene opp for dette her, utdyper Opsahl.

Gøy med sandvolleyball

To av dem som koste seg i sanden onsdag var Thea Celine Kleven (10) og Agnes Garder (12).

De spiller begge volleyball fra før, men benyttet anledningen, da det var mulig å leke seg litt i sanden i sentrum. De gleder seg også til å følge med på helgens turnering.

– Det er ekstra gøy med sandvolleyball, for da er man bare to og har mer ansvar. Jeg skal følge med i helgen på turneringen, hvor søsteren min skal spille også, forteller Agnes Garder.

Kommentarer til denne saken