Gå til sidens hovedinnhold

Sterk annenomgang sikret seier

Artikkelen er over 9 år gammel

(FBK - Bækkelaget 26-20) Fredrikstad Ballklubb parkerte gjestene fra Bækkelaget i begynnelsen av annen omgang, og avgjorde kampen tidlig.

Publikum fikk se to vidt forskjellige omganger fra Fredrikstads håndballjenter, da FBK tok i mot Bækkelaget i Kongstenhallen i går ettermiddag.

Første omgang ble en jevn og målfattig affære, der begge lag slet med å få uttelling. Fredrikstad havnet bakpå to ganger tidlig i kampen, men lot aldri Bækkelaget få mer enn en tomålsledelse. Det skal FBKs supre sisteskanse Karin Carlsson ha mye av æren for.

– Karin er veldig viktig det første kvarteret, når vi sliter med å få ballen i mål, sier FBK-trener André Jauert.

Keeperen selv var godt fornøyd med dagens kamp.

– Det kjentes veldig bra i dag. Jeg får flere friredninger og stopper flere kantskudd, så det er utvikling i riktig retning, sier Carlsson.

Timålsledelse

Utover i omgangen tok FBK over føringen, og fire mål på rad fra venstreback Emilie Wernersen sørget for at Fredrikstad-jentene gikk til pause i ledelsen 10-7.

Etter sidebytte var det et helt annet Fredrikstad-lag som kom på banen. Forsvaret sto sterkere, spillet gikk raskere og gjestene fra Bækkelaget greide ikke å henge med.

Det åpnet rom for strekspilleren Kari Bratsett, som ble FBKs toppscorer i kampen med åtte mål.

– Det var ikke så mye rom i første omgang, men i annen omgang åpnet det seg. Da kom det noen pasninger til meg, og da blir det jo noen mål også, sier toppscoreren.

I løpet av de første 18 minuttene av annen omgang var tremålsledelse blitt til timålsledelse for FBK-jentene, og det var tydelig at Bækkelaget innså at slaget var tapt.

Avgjort tidlig

Jauert var godt fornøyd med kampen, men ser også rom for forbedring.

– Alt i alt gjør vi en solid kamp, men vi må fortsatt jobbe med effektiviteten på sjansen våre, sier treneren.

Han mener ballklubben har et psykisk overtak over motstanderne på grunn av favorittstempelet til å rykke opp, men berømmer mostanderne for innsatsen.

– All ære til Bækkelaget, men kampen er helt klart avgjort ti minutter ut i annen omgang, sier Jauert.

Mot slutten av kampen tok FBK foten av gasspedalen og Bækkelaget benyttet muligheten til å snevre inn ledelsen. Kampen endte likevel med en komfortabel seier til FBK, med sifrene 26-20. 

Kommentarer til denne saken