Fornebu (NTB): LSK Kvinner måtte ha ekstraomganger mot Røa for å sikre seg NM-tittelen i fotball lørdag. Sherida Spitse skjøt nervene i ro hos storfavoritten som sikret seg «the double» med 2-0.

Ledermålet kom etter 98 minutters spill. Spitse hadde tidligere i kampen avsluttet flere ganger uten å treffe.

Emilie Haavi gjorde forarbeidet ute på kanten. Etter litt om og men, var det nederlandske Spitse som scoret.

– Jeg synes vi dominerte. Vi hadde banespillet og nok sjanser til å avgjøre, men det var lenge stang ut. Da er det veldig godt å dra det i land. Det føles godt å vinne også på en slik dag. Det er cupfinale og du kjenner at det er noe ekstra, men jeg er ganske sikker på at vi scorer i alle kamper. Vi måtte bare male på. Vi gjorde to gode ekstraomganger, sa Haavi som reiser til USA neste sesong.

Kort etter ledermålet misbrukte Synne Skinnes Hansen en kjempesjanse for Røa. Hun løftet ballen inn mot nettet, men LSK klarte å rydde unna før det sto 1-1.

La seg lavt

Da satt hjertet seg omtrent fast i halsen på LSK-fansen. Det var svært nær utligning.

Kort inn i andre ekstraomgang punkterte Isabell Herlovsen det hele med en heading fra fem-seks meter.

LSK presset på i hele 1.-omgangen. Røa valgte å legge seg lavt og forsvare seg.

– Det var litt av kampplassen å ligge lavt. Noen kaller det en buss, men vi kan ikke være helt tjukke i hodet heller. LSK har et godt lag, men vi klarte å svekke dem litt. Vi skulle få en sjanse eller to til å sette et mål. Det var nesten, sa Røa-trener Geir Nordby.

Bussparkering

Lillestrøm-profil Lene Mykjåland måtte ut med kneskade.

– Jeg håper jeg har unngått at noe har røket. Det kan ha gått bra. Nå er det cupseier og feiring jeg tenker mest på. Vi møtte virkelig et lag som parkerte bussen på nivå det er lenge siden jeg har sett. For fotballens del er det veldig godt at vi vinner. Det var veldig fortjent. De gjorde det veldig vanskelig for oss, sa Mykjåland til NTB.

Tidligere i høst sikret Lillestrøm seg seriegullet. Det var tredje gang på rad tittelen gikk til Romerike.

Det ble også det tredje feiringen av «the double» på de siste tre sesongene.

5685 tilskuere så finalen i hallen på Fornebu.

(©NTB)