Gå til sidens hovedinnhold

Vant komfortabelt

Artikkelen er over 9 år gammel

Etter en trøblete start, endte det med 15 målsseier for Fredrikstad Ballklubb i kveld.

– De slipper til alt for lett, og de traff bra på skuddene sine. Det gjør oss litt usikre, sier FBK-trener André Jauert etter 36-21 over Sverresborg i Kongstenhallen.

Våknet

For det var ventet hard motstand fra gjestene fra Trøndelag. Og selv om Sverresborg fortsatt hadde gårsdagens kamp mot Halden i bena, bet de greit fra seg. Faktisk var trønderne i ledelsen i store deler av første omgang, men med FBK stadig hakk i hæl.  Ti minutter før pause våkner imidlertid FBK, og i det 28. minutt tar de ledelsen. Og kan gå til hvilen med to måls forsprang.
FBK forsetter det gode spillet i andre omgang, og når Kari Bratset setter FBKs 20 scoring, er det kun ett lag på banen.

Kontret i senk

  – Vi blir litt mer offensive i midten, og når Malene Staal begynner å flytte bena, følger resten etter. Karin (Carlsson) får en enklere jobb, og dermed åpnes også mulighetene for flere kontringer, sier Jauert.

– Vi er helt avhengige av stå godt i forsvar, det gir oss trygghet. Jeg var aldri redd for at dette skulle gå galt, spesielt siden vi spiller på hjemmebane. Vi har våknet sent også tidligere, mot blant annet Skrim og Nordstrand, og da maktet vi ikke å hente oss inn igjen, føyer FBK-treneren til.

Må være klare

–  Vi starter litt dårlig, men når forsvarsspillet sitter, går det bare én vei. I andre omgang drar vi bare ifra. Deilig med seier, men samtidig må alle jobbe med å være klare fra start. Gjør vi ikke det, taper vi kamper, konstaterer kveldens ellevemåls-scorer Anette Helene Hansen.

Kommentarer til denne saken