Tapte to viktige poeng

Hadde de vunnet, kunne de ha feiret ny kontrakt i den øverste serien. Istedet ble det tap og mer uvisshet for FBK-spillerne.

Hadde de vunnet, kunne de ha feiret ny kontrakt i den øverste serien. Istedet ble det tap og mer uvisshet for FBK-spillerne. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

- Vi fighter hardt i dag, men de er hakket bedre, sa banens beste spiller Kamilla Ersek etter kampen.

DEL

FBK startet kampen bra, og kjempet tøft både fremover og bakover. Etter 15 minutters spill var stillingen 7-7. Da viste FBK frem forsvarsspillet sitt noe som resulterte i tre rakse kontringsmål, opp til 10-7. Resten av omgangen ble igjen jevnspilt, men hjemmelaget hadde overtaket og til pause stod det 15-12.

Andre omgang startet slurvete av FBK, som kastet vekk flere angrep på rad og slapp Tertnes inn i kampen igjen. Allikevel viste hjemmelaget seg frem til tider og etter 16 minutter spilt av andre omgangen ledet de 24-20. Da ble det mørkt for de røde. Ingenting fungerte, hverken fremover eller bakover. Hele 10 minutter skulle det gå før de satte ballen i mål igjen. Da ledet Tertnes 24-26. Bortelaget la seg veldig offensivt det siste kvarteret av kampen, noe som stresset FBK-angrepet. I tillegg fikk Tertnesspiller Marthe Reinkind score noen enkle mål mot slutten. Da sluttsignalet gikk hadde FBK tapt 26-29.

- Jeg synes vi kjemper bra i dag, men vi mister litt piffen mot slutten, sa Kamilla Ersek etter kampen. Hun ble kåret til banens beste spiller og scoret hele 9 av FBKs mål.
- Selv om jeg blir kåret til banens beste i dag sitter jeg ikke igjen med noen godfølelse. Det er vanskelig å få det når man taper, fortsetter hun.

Hvorfor de slet så mye på slutten tror hun skyldes tunge ben.
- Vi blir veldig fantasiløse fremover. Det virker ikke som vi vet helt hva vi skal gjøre. Selv om vi klarer å holde de dårlige periodene våre korte gjennom kampen, får vi en veldig lang dårlig periode mot slutten som ødelegger. Da har de et ekstra gir som de setter inn, mens vi virker slitne og sliter med å holde følge.

Tertnes er kjent for sitt 4-2 forsvar og FBK var forberedt på at de kom til å legge om hvis de ble presset.
- Vi var forberedt på at de skulle spille offensivt, men vi hadde rett og slekk ikke mer igjen i beina. Planen var å komme i større fart inn i ballen, men de er gode, vi er slitne og da blir det sånn som det blir, fortsetter hun.

Ersek har slitt med ryggproblemer den siste tiden, allikevel presterte hun bedre enn sine medspillere i kveldens kamp.
- Jeg har ikke fått trent så mye de siste ukene så kanskje jeg har litt energi oppspart, men jeg kjenner det godt i ryggen nå, avslutter Ersek.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken