For det var ikke tvil om at det var et helt nytt FBK lag som kom på banen i dagens kamp. Gleden og viljen til å spille håndball var tilbake og det merket man på stemningen i hallen.
- Forsvarspillet la grunnlaget for seieren i dag. Vi slet litt fremover, men når vi står så godt bakover har vi råd til litt bom, fortsetter Hovden, som sammen med Kari Brattset stengte veien for Vipers store deler av kampen.

Se også: Se hvem som var i Kongstenhallen

Lite mål

Det tok lang tid før det første målet kom, etter 6 minutter tok Vipers ledelsen, og FBK utlignet til 1-1 etter 10 spilte minutter. Hjemmelaget viste jentene fra Kristiansand hvem som var best og til pause ledet de 9-4.
Hovden mener det er flere ting som er årsaken til de to første poengene i årets eliteserie.
- Tenninga vi har før kamp i dag er utrolig mye bedre. I tillegg har vi fokus på det vi skal gjøre, samtidig som vi kobler ut alt annet, og det er det som er den største forskjellen, sier Hovden.
At viljen var tilbake var også en faktor.
- Vi har snakka mye om å ta ut det beste i dag, og det gjennomfører vi til siste slutt, sier hun.

Holdt oppe hele veien

En annen som var glad etter kveldens seier var Anette Helene Hansen.
- Det her er sykt deilig og etterlengtet. Endelig får vi lønn for strevet, smiler hun og jubler litt før hun fortsetter.
- Vi spiller steinhardt i forsvar i dag, samtidig så svinger ikke prestasjonene våres så mye, men vi greier å holde oppe. Derfor vinner vi i dag.

Trener Lars Olsen var et eneste stort smil etter kampen, og når seieren endelig var der måtte man selvfølgelig stille det spørsmålet alle stiller i en slik situasjon, - Hva føler du nå?
- Det er stå deilig og det føles så utrolig godt. Det er deilig å kunne gi alle som støtter oss hele tiden, tross nedgangstiden vi har hatt i det siste, denne seieren, smiler Olsen.
Også har legger vekt på at det forsvarsspillet som sikrer de to poengene.
- Vi har jobba helt rått den siste uka og jeg elsker forsvarsspillet som vi har i dag, det gjør at vi kan senke skuldrene og slippe oss løs fremover, fortsetter den strålende fornøyde treneren.
 
En spiller Olsen var ekstra fornøyd med i dag var Kamilla Ersek som tidligere i dag ble tatt ut på rekruttlandslaget.
- I forrige kamp scoret hun 11 mål fra høyre back. I dag spiller hun i en helt ny posisjon på venstre back og setter inn 11 mål der også. Det er ingen tvil om at vi må bygge videre på det talentet hun har, og det er ingen tvil om har fortjener den plassen på rekruttlandslaget, avslutter han.