Karlsson tilbake da FBK banket Glassverket

Artikkelen er over 1 år gammel

(FBK - Glassverket 31-22): - Det var veldig deilig å være tilbake igjen, sa Christer Karlsson umiddelbart etter kampslutt da FBK-jentene knuste Glassverket.

DEL

Christer Karlsson var endelig tilbake på FBK-benken etter en lang periode ute med sykdom og operasjon. Den svenske suksesstreneren kunne ikke drømt om et bedre comeback enn det han fikk servert søndag kveld.

- Når man får drive med sin fritidshobby slik som jeg gjør, er det klart det er veldig deilig å være tilbake igjen, sier svensken som kunne se at laget hans feide over Glassverket på hjemmebane.

- Jeg satt og så på Storhamar hjemme sist, og denne gangen var det Glassverket. Kampene lever sitt eget liv, og det var veldig gøy å være tilbake.

Rufsete åpning

FBK kom ikke helt inn i det i åpningsminuttene, og brukte litt tid på å finne ut av gjestene både fremover og bakover. Men når det først løsnet, så løsnet det virkelig, og FBK kunne gå til pause med en seksmålsledelse. Den ledelsen økte i andre omgang, og hjemmelaget vant til slutt solide 31-22.

- Vi gjør det vi skal gjøre, men det er bedre lag som har gått i fellen før, så jeg er veldig fornøyd med hvordan vi gjennomfører kampen. Så er det en hel del vi kan gjøre bedre, men vi vinner med ni mål og det er jeg fornøyd med, sier CK.

Eliteseriens toppscorer, Ida Marie Wernersen, var nok en gang toneangivende for FBK med sine syv mål. Hun hadde ikke noe godt svar på hvorfor de ikke fikk noe godt grep om kampen fra start.

- Vi sliter litt i forsvar i starten, men vi legger om litt etter hvert og da synes jeg det fungerer mye bedre. Det er en litt seig kamp der vi ikke kommer helt opp på nivå, sier hun.

Sto for halvparten av målene

Nevnte Ida Marie Wernersen (7) og Anett Andersen (8) sto søndag kveld for halvparten av FBKs mål. Sistnevnte følte at hjemmelaget hadde god kontroll hele veien, til tross for at det til tider lugget litt.

- Jeg synes på en måte det er litt grei skuring, men de er et godt lag så jeg var veldig spent på hvordan kampen skulle gå i dag.

Nå er plassen i Eliteserien etter alle solemerker sikret, men Wernersen har ikke tenkt så mye på veien videre.

- Det første og største målet var å sikre plassen, så får vi se hvor langt vi kan komme etter det.

Og nå sikter du på å bli toppscorer i Eliteserien?

- Vi får telle opp målene når sesongen er slutt. Det er ikke så veldig viktig hvem som scorer målene, gliser hun.

Viktige kamper venter

Nå kommer de viktige kampene på løpende bånd for FBK. Først er det Byåsen, før både Stabæk og Molde venter. Anett Andersen er forberedt på tre svært tøffe kamper de neste ukene.

- Byåsen borte blir veldig tøff, og det samme med Stabæk. De har hatt flere gode kamper i det siste, så det blir veldig spennende, avslutter hun og legger til at det viktigste var å holde plassen i Eliteserien.

KAMPFAKTA

FBK - Glassverket 31-22 (18-12)

Eliteserien

Kongstenhallen (453 tilskuere)

FBKs lag og mål: Jenny Sandgren, Karin Karlsson, Anett Andersen (8), Marte Abrahamsen (2), Celina Pedersen (1), Martine Kjøniksen Moen (3), Nora Lande Thulin (1), Ida Marie Wernersen (9), Hedda Lande Thulin (4), Marthe Emilie Berger, Malin Fried Hansen (2), Pernille Huldgaard Christense (1).

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags