FBK klar for kvartfinale i cupen

Toppscorer: Anett Andersen ble toppscorer med sju mål. (Begge foto: Arne Glomdal)

Toppscorer: Anett Andersen ble toppscorer med sju mål. (Begge foto: Arne Glomdal)

(FBK - Aker 32-26) Fredrikstad Ballklubb er klar for kvartfinale i cupen. Det er man etter å ha beseiret Aker med seks mål.

DEL

Sammen med FBK ligger Skrim, Storhamar, Sola, Tertnes, Larvik, Stabæk og Vipers i glassbollen når Norges Håndballforbund foretar trekningen klokken 12.00 torsdag.

– Jeg gir blaffen i hvilket lag vi får, men det hadde vært veldig hyggelig med en hjemmekamp, sa trener Christer Karlsson etter cupseieren over 1. divisjonslaget Aker.

Rusk i maskineriet

26 minutter og 41 sekunder tok det før FBK var i ledelsen for første gang. Gjestene fra Oslo gikk respektløst til verks og ledet med fire mål etter sju minutter. FBK kom à jour i kampen for første gang etter 24 og et halvt minutt. Celina Pedersen sendte FBK i føringen 12-11, før Hedda Thulin satte inn 13–11 minuttet senere. Herfra og inn beholdt FBK tomålsledelsen til pause.

– Jeg vet ikke om jentene kanskje var litt preget av stundens alvor. Det så i alle fall ut som det var noen høye skuldre der ute, sier Karlsson.

Blitt sterkere mentalt

Han valgte likevel ikke å ta timeout, men stolte snarere på at hans elever skulle snu dette uten noe tordentale.

– Til tross for at vi fikk en svak start så snur vi det. I fjor ville nok skuldrene blitt enda høyere, sier FBK-treneren med klar hentydning til at han i år råder over en tropp som er sterkere mentalt.

Transportetappe

Louise Karlsson hamret inn to scoringer før det var spilt to minutter av 2. omgang. Da var FBK-ledelsen vokst til fire mål. Herfra og ut ble det egentlig en ren transportetappe for FBK. Aker yppet seg, men FBK slapp aldri Oslo-laget inn i matchen for alvor.

– Vi rullerer litt på laget de siste ti minuttene. Mange av dem som ikke har spilt så mye til nå får sjansen, sa Karlsson.

Gledelig var det å se at Pernille Huldgaard Christensen og Emilie Wernersen var tilbake etter lange skadeavbrekk. Førstnevnte scoret to mål.

Drømmer om Spektrum

Sammen med Anett Andersen og Jenny Sandgren var Celina Pedersen og Hedda Thulin de mest fremtredende hos hjemmelaget.

De to sistnevnte legger ikke skjul på at en finaletur til Oslo Spektrum i romjula fortsatt er drømmen.

– Hvem ønsker dere nå å få i kvartfinalen?

– Vi kan slå alle lag. Vi får de vi får, sier Hedda Thulin.

Sjumålsscoreren leverte en ny solid kamp.

– Det flyter bra på om dagen, sier hun beskjedent.

– Større bredde

Celina Pedersen på sin side mener selv hun gjorde sin aller beste kamp i FBK-drakten.

– Det var utrolig deilig å få vist at også jeg kan bidra.

– Ble dere nervøse av den svake starten dere fikk?

 – Alt føltes bra ut på oppvarmingen, men vi ble nok litt preget av stundens alvor i starten. Som Christer (Karlsson) sier så har vi en bra moral i laget, og vi har blitt mentalt bedre. Vi vet at dersom noen ikke har dagen, så står andre klar til å bidra. Bredden i troppen er mye større nå, sier Celina Pedersen.

Øvrige resultater i cupens 4. runde: Skrim Kongsberg–Byåsen 37-31, Gjerpen–Storhamar 20-29, Oppsal–Sola 26-33, Larvik–Follo 30-17, Stabæk–Levanger 21-17, Tertnes–Førde 29-23, Vipers Kristiansand–Molde 36–24.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags