Dermed er det klart for Gamle Fredrikstad Open fra 26.–28. juli.

Dette er en profesjonell tour på nivået under Challenge Tour, hvor spillere fra hele Europa vil delta.

Prispengene er på 350 000 SEK, og startfeltet består av 144 utøvere – deriblant nordmennene Christian Aronsen, Elias Bertheussen, Aksel Olsen og Kristoffer Reitan.

Sterkeste startfelt noensinne

Christoffer Halvorsrød i Gamle Fredrikstad Golfklubb gleder seg til arrangementet.

– Vi er glade for å få forespørselen, selv om det er kort frist for oss. Det betyr at vår bane verdsettes og at SGT og NGF setter lit til at vi kan gjennomføre et bra arrangement med en bane av god kvalitet, sier Halvorsrød.

Han mener startfeltet vil holde et skyhøyt nivå.

– Dette blir det desidert sterkeste startfeltet som har stilt på vår bane siden den ble åpnet i 2012 og vi gleder oss til å tilby spillere og publikum en god opplevelse, fortsetter han.

Han er også opptatt av å rose dugnadsånden i golfklubben, og mener det var avgjørende for at klubben nå kan ta på seg ansvaret for en så stor tour.

– Jeg må gi ekstra ros til de ansatte på banen som tok utfordringen på strak arm, og allerede har startet jobben med å klargjøre banen slik at den skal bli i best mulig stand. Det faktum at vi har en klubb med høy dugnadsånd var også helt avgjørende for at vi kunne takke ja til arrangementet på så kort varsel, avslutter Halvorsrød.