Gå til sidens hovedinnhold

Jørgen fra Råde satser som golfproff

Artikkelen er over 3 år gammel

Jørgen Winther Johansen (19) fra Råde spilte i helgen sin første turnering som proff under Norgescupen som ble arrangert på Gamle Fredrikstad Golfklubb på Kongsten.

Winther Johansen ble nummer to i Norgescup-turneringen på Gamle Fredrikstad Golfklubb i fjor, men måtte nøye seg med en 5. plass i år etter pluss fem slag – seks bak vinneren Gøran Haglund fra Sandnes.

– Egentlig er jeg ganske godt fornøyd med det. Jeg har vært skadet og har kun trent en uke av de siste seks, så jeg var litt rusten, fortalte en blid Winter Johansen etter turneringen søndag ettermiddag.

Vil leve av golfen

Turneringen var som nevnt Råde-guttens første som proffspiller. Dermed er han den første fra Fredrikstad-distriktet siden Lars Petter Brovold på midten av 2000-tallet som satser som proffspiller innen golfsporten.

– Hvorfor velger du å satse som proff nå?

– Fordi golf er en morsom sport, drømmen er jo å kunne leve av det. Forskjellen når man blir proff er jo at man kan ta imot pengepremier, så blir sponsorer viktig også selvfølgelig, forklarer 19-åringen, som representerer Moss & Rygge Golfklubb, men til vanlig går på Wang Toppidrett i Fredrikstad på sisteåret, men russetid blir det ikke noe av.

– Da hadde jeg ikke vært her, det synes jeg er useriøst og er noe som ville kommet i veien for golfen, svarer den ambisiøse golfspilleren.

Neste utfordring nå blir å delta i Nordic League, som er det øverste nivået i norden.

– Hva er ambisjonene dine for de turneringene?

– Første året som proff nå tar jeg kun som bonus, hvor jeg vil lære mest mulig, forklarer han.

Skryter av banen

Til tross for litt regn var turneringsleder Christoffer Halvorsrød, godt fornøyd med gjennomføringen av turneringen.

– Klubben har gjort en fantastisk innsats. Det har vært mye bråk rundt klubben de siste årene, men denne turneringen har vært en flott erfaring hvor alle har dratt i samme retning, skryter Halvorsrød.

Av spillerne får de også skryt for kvaliteten på banen.

– Dette er min favorittbane, regnet gjorde ingenting, banen er så fin. Agne Strøm, som er greenkeeper fortjener masse skryt, sier Winther Johansen.

De lokale utfordrerne fikk det tøft i møtet med norgeseliten. Thor Bøckmann ble nummer 40, pluss 30 slag, Fredrik Fjæraa nummer 42 med pluss 33, mens Kristian Harstad ble nummer 49 med pluss 37 slag. Harstad hadde sin søster som caddie og hadde lovet å sitte barnevakt en kveld per slag han gikk over par. Har har med andre ord nok å gjøre fremover.

16-åring på 2. plass

Samme skussmål kommer også fra Halvor Gressum Pettersen fra Sarpsborg som ble nummer to i Norgescup-turneringen. Vinner ble Gøran Sømme Haglund fra Sandnes Golfklubb.

Med sine kun 16 år var det en imponerende prestasjon av Gressum Pettersen å kjempe om seieren og til slutt bli nummer to.

- Å komme på 2. plass er over forventning for min del, selv om jeg følte meg godt forberedt og hadde en god følelse på en bane som jeg kjenner veldig bra, forklarer Gressum Pettersen, som går førsteåret på Wang Toppidrett i Fredrikstad, men representerer Borregaard Golfklubb.

Banen på Kongsten virker forøvrig som er en lykkebane for familien Gressum Pettersen. Halvors bror, Tobias Gressum Pettersen, vant nemlig Norgescup-turneringen på Gamle Fredrikstad Golfklubb for to år siden.

- Det er en bra bane for familien, smiler yngstebror Halvor etter 2. plass denne helgen.

Kommentarer til denne saken