Totalt var det 71 golfere som fullførte FB Open på Gamle Fredrikstad Golfklubb lørdag. Av deltagerne var det klart flest herrer, men på toppen av listen var det to kvinner.

– Helt uventet

Best av dem alle var Hildegunn Borup, som med 39 poeng, var ett bedre enn Sairung Ruud som ble nummer to.

– Dette var helt uventet. Jeg har ikke slått over 31 tidligere i år, men jeg har tatt noen treningstimer i det siste, som har hjulpet veldig, sier seierskvinnen.

Blant premiene hun fikk for seieren er blant annet to måneders gratis bruk av en splitter nye Peugeot.

– Jeg trenger å fikse litt på den bilen jeg har, så dette passer helt perfekt, forteller damen, som jobber i resepsjonen på motellet ved golfklubben.

Etter premieutdelingen fikk hun også gratulasjoner fra Sairung Ruud som ble nummer to.

– Hun fikk ikke engang varmet opp fordi hun satt i resepsjonen. Men neste gang skal jeg kanskje ta henne, smilte Ruud vennskapelig til Borup.

 

Vinnersjanse for alle

I FB Open spilles det kun én klasse, spilleformen er stableford med fullt Handicap – med andre ord kan hvem som helst stikke av med tittelen på en god dag. Det er også en del av sjarmen mener daglig leder i Gamle Fredrikstad Golfklubb, Lars Petter Brovold, som med sine år som proffgolfer var den mest meritterte deltageren lørdag, uten at han maktet å hevde seg i toppen av den grunn.

– Det er ikke ofte vi spiller turneringer med kun én klasse, derfor er det morsomt de gangene vi gjør det, og at det er helt åpent hvem som kan vinne, sier Brovold.

 

Blitt en tradisjon

Med 71 som fullførte og totalt 73 som var påmeldte var Broviold også brukbart fornøyd med interessen.

– Med så fint vær kan mange tenke seg å gjøre noe annet, så jeg synes det er et bra tall. Det er fjerde året på rad vi har denne turneringen, og det begynner å bli en fin tradisjon. Totalt sett er vi veldig fornøyd med denne dagen også, legger han til.

– Flotte forhold og lite vind, men varmt, sa Frank Sand, som til slutt kunne smykke seg med en sjetteplass.

I tillegg til den tradisjonelle konkurransen var det også to pågående konkurranser. Der vant Torgeir Røynås Pedersen konkurransen «closest to pin», mens Vegard Skjelstad vant «longest drive».

Resultatliste

1. Hildegunn Borup 39p

2. Sairung Ruud 39p

3. Helge Dilling 38p

4. Gunn Skulstad 38p

5. Wenche Berntsen 38p

6. Frank Sand 37p

7. Daniel Guillermo 37p

8. Jan Kjetil Alvstad 37p

9. Aleksander Gundersen